JEDVA ČEKA!

PARTIZAN IDE NA PRIPREME, A ON NAPADA RONALDOV PORTUGAL: Kragujevčanin spreman za EURO i "grupu smrti"!

Autor Nebojša Marković

Uskoro počinje turnir na kojem će nastupati i jedan igrač Partizana.

Filip Holender i Kristijano Ronaldo
Izvor: MN Press

Ostalo je još šest dana do početka Evropskog prvenstva u fudbalu, a iako tamo neće biti reprezentacije Srbije, biće igrača našeg porekla.

Jedan od njih je Filip Holender, napadač Partizana koji nastupa za selekciju Mađarske.

Rođeni Kragujevčanin je imao dobru sezonu u crno-belom dresu, a sada ga očekuje najveći izazov u dosadašnjoj karijeri - nastup na velikom takmičenju Starog okntinenta.

"Velika je čast za svakog fudbalera da sa svojom reprezentacijom može da igra na Evropskom prvenstvu. Tada se ne postavlja pitanje možeš li, već se jednostavno to podrazumeva kao čast i nagrada za dobre igre", počeo je Holender za sajt Partizana.

Crno-beli pripreme za novu sezonu počinju već 14. juna, a Holender će već dan kasnije možda prvi put zaigrati na Evropskom prvenstvu.

Tada Mađarska startuje svoj put u "grupi smrti" protiv Portugala, a rivali su im još i Francuska i Nemačka.

"Iako će start nove sezone za moje saigrače početi ranije, to mi neće predstavljati problem jer smo i mi od šefa dobili slobodne dane, te ću imati dovoljno vremena da odmorim i da se spremim za novu sezonu. Sa najboljim ekipama smo u grupi, daćemo sve od sebe i videćemo na kraju šta će biti", priča Holender.

Bitno je da mi igramo naš stil igre i da uživamo u tome, a na kraju ćemo videti šta možemo da uradimo. To jesu najjače ekipe, ali ne želim da razmišljam o tome na taj način, već isključivo o nama i na koji način možemo da im otežamo situaciju, što više i kroz svaku utakmicu."

Filip Holender
Izvor: MN Press

"Moje mišljenje je da je Francuska jedan od favorita za osvajanje, ali opet, u fudbalu nikad ne znaš šta može da se desi… videćemo”, dodao je reprezentativac Mađarske.

Za Holendera će situacija biti zanimljiva i zbog činjenice da će imati priliku da igra pred publikom u Budimpešti.

"Igraćemo dve utakmice na našem stadionu, pred našim navijačima. Mnogo mi je drago zbog toga, jer smo uložili ogroman trud kroz kvalifikacije, koje su baš dugo trajale. To je pozitivna stvar, naravno, i biće odlično igrati pred navijačima", rekao je Filip Holender.