Auh!

BRAZILAC IZ BEOGRADA ZAVRŠIO TRANSFER OD 20.000.000 EVRA: Potpisuje ugovor karijere, igraće za francuskog velikana!

Autor Dušan Ninković

Brazilski fudbaler potpisuje ugovor karijere i seli se u Francusku!

Izvor: Profimedia

Brazilski fudbaler Žerson (24), doskorašnji fudbaler Flamenga, postaće novi igrač Olimpika iz Marseja, jer je francuski klub odlučio da za njegove usluge izdvoji čitavih 20 miliona evra. Momak koji se ovih dana sa reprezentacijom Brazila priprema u Srbiji za Olimpijske igre tako će napraviti ogroman iskorak u karijeri.

Ne tako davno on je bio promašaj Rome, koja nije uspela da ga prilagodi na evropski fudbal, ali je povratak u domovinu bio pravi potez. Sada je Horhe Sampaoli baš u njemu video igrača koji može da pogura tim ka Ligi šampiona.

Žerson može da pokrije nekoliko pozicija u veznom redu, a u leto 2016. godine stigao je iz Fluminensea u Romu. Nakon što za tri godine u Italiji, od kojih je jednu proveo na pozajmici u Fiorentini, nije ostavio jači utisak, vratio se u Flamengo i oživeo svoju karijeru.

Prethodne sezone bio je jedan od najcenjenijih igrača u brazilskom fudbalu. Zbog toga ne čudi što je postao treće najskuplje pojačanje u istoriji slavnog Olimpika.

Očekuje se da transfer igrača sredine terena bude ozvaničen narednih dana, čim Žerson prođe lekarske preglede. On se trenutno nalazi u Beogradu, gde se priprema za Olimpijske igr u Tokiju, a u sklopu tih priprema na programu je i prijateljska utakmica protiv mlade reprezentacije Srbije.