Fudbal

ZVEZDINO DETE - POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA! CRVENO-BELI SPREMAJU POVRATAK: Štoper stiže već sledeće nedelje?

Autor Dušan Ninković

Postao je slobodan ovog leta, a Crvenoj zvezdi potreban je štoper.

Štoper Vukašin Jovanović mogao bi da bude pojačanje Crvene zvezde.
Izvor: MN Press

Zvezdino dete pojačanje za Ligu šampiona. Crveno-beli hoće da vrate Vukašina Jovanovića (25) i da sa njim u timu napadnu plasman u grupnu fazu Lige šampiona!

Klub je ostao bez Nemanje Milunovića, a uskoro bi mogao da dobije pojačanje na istoj poziciji. Nakon Aleksandra Dragovića, koji je već stigao, crveno-bele bi mogao da pojača i bivši igrač tima sa stadiona Rajko Mitić.

Jovanoviću, koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, istekao je ugovor sa Bordoom, pa bi mogao bez obeštećenja da se vrati na stadion na kom je odrastao i u dres u kom je napravio prve korake u seniorskom fudbalu!

U seniorskom timu crveno-belih Jovanović je proveo dve sezone, a debitovao je kod Nenada Lalatovića tek nekoliko meseci nakon 18. rođendana. Odigrao je 35 zvaničnih mečeva, pre nego što se otisnuo u inostranstvo.

Od kako je u februaru 2016. godine otišao iz Crvene zvezde, Vukašin Jovanović je nosio dres rezervnog tima Zenita iz Sankt Peterburga, zatim igrao za Bordo, a kratko bio i na pozajmici u Eibaru.

Sa reprezentacijom Srbije postao je prvak sveta za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, a zatim upisao i 25 nastupa za reprezentaciju do 21 godine. Nabijačima u Srbiji ostao je u pamćenju po suzama nakon osvajanja svetske titule, a tokom turnira je važio za univerzalca u timu Veljka Paunovića, jer je igrao i kao defnzivni vezni igrač.