Kakav igrač!

ZVEZDA PREKO DINAMO ZAGREBA DO TROFEJA, BLISTAO KAPITEN! On je budućnost kluba - doneo je dva pehara u sezoni!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler Crvene zvezde ima impresivnu sezonu iza sebe.

Mladi fudbaler Crvene zvezde Nikola Knežević.
Izvor: Youtube/Highlights Football/printscreen

Mladi fudbaleri Crvene zvezde osvajači su Kupa prijateljstva, tradicionalnog turnira koji se leti održava na Zlatiboru. U konkurenciji ekipa iz bivše Jugoslavije najbolji su bili crveno-beli momci, koji su u finalu nadigrali Dinamo iz Zagreba (2:0).

Ključni čovek za pobedu bio je Nikola Knežević, fudbaler koji je ove sezone blistao u redvima Zvezdinih omladinaca i bio najbolji strelac te generacije na putu ka tituli u prvenstvu Srbije. Mladi Knežević, inače kapiten Zvezde na ovom turniru, uspeo je da donese dva veoma važna trofeja crveno-belima u sezoni tokom koje je napunio 18 godina.

Nakon impresivnih partija u srpskom prvenstvu, Knežević je fantastičnu formu preneo i na Zlatibor, gde je igrao u svojoj generaciji. Uz pomoć fenomenalnog Aleksandra Kahvića, ubojitog napadača iz Teslića, Nikola je uspeo da odvede ekipu do pehara.

U finalu je bio strelac već u trećem minutu, dok je samo tri minuta kasnije konačan rezultat susreta postavio Mirko Nikolašević.

Trećom titulom na Kupu prijateljstva, koji se održava od 2014. godine, Crvena zvezda je postala najuspešniji tim u istoriji takmičenja.