DUEL ZVEZDAŠA

BIO JE KAPITEN ZVEZDE, ALI NE ZNATE ZA KOJU REPREZENTACIJU SADA IGRA: Sreo se s Borjanom u Kanadi i izgubio!

Autor Nebojša Marković

Golman Zvezde je imao odličan meč.

Mičel Donald i Milan Borjan
Izvor: MN Press/YouTube/OneSoccer/Printscreen

I dok se Stari kontinent sprema za Evropsko prvenstvo, Milan Borjan pomaže Kanadi na njihovom putu ka Mundijalu.

Golman Crvene zvezde bio je među stativama u pobedi Kanade 4:0 protiv Surinama, čime su nastavili da dominiraju u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Kanada je savladala Surinam u grupi B prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo unutar KONKAKAF zone i imaju još mnogo da rade ne bi li se uključili u borbu za mesta koja vode na Mundijal.

Ipak, svih 90 minuta među stativama proveo je golman Crvene zvezde Milan Borjan, koji je sačuvao mrežu netaknutom.

Kanada je slavila golovima Alfonsa Dejvisa i Džonatana Dejvida, najboljih igrača tima, pa tako Kanađani sada imaju gol razliku 27:1 posle samo četiri odigrane utakmice!

Borjan nije imao previše problema, a zanimljivo je da je bivši igrač Zvezde Mičel Donald ceo meč presedeo na klupi Surinama.

On je dres Zvezde nosio od 2015. do 2018. godine, a sada je igrač turskog Erzuruma. Za reprezentaciju Surinama je debitovao pre samo nekoliko dana, u pobedi 6:0 protiv Bermude. Donald, inače svojevremeno mladi reprezentativac Holandije, svojevremeno je bio i kapiten Crvene zvezde.

Kanada je favorit da se plasira u drugu fazu kvalifikacija, odakle će probati da se domognu "heksagonala", poslednjeg ciklusa kvalifikacija koje broji osam najboljih timova KONKAKAF zone. Očekuje ih i Gold kup, ali tamo neće biti Borjana i to baš zbog Zvezde.

Kanada - Surinam 4:0
Izvor: YouTube/OneSoccer