GOTOVO

SERGEJ DOBIO NOVOG TRENERA - NEK SE SPREMI ZA "SARIZAM": Bankar s cigaretom u ustima stiže u Rim!

Autor Milutin Vujičić

Saradnja do juna 2023. godine

Izvor: Twitter/ESPN/Screenshot

Simonea Inzagija, koji je napustio klupu Lacija i preselio se u tabor Intera, na Olimpiku će zameniti niko drugi nego Mauricio Sari!

Italijanski novinari navode da je 62-godišnji strateg dogovorio dvogodišnju saradnju sa klubom za koji, između ostalog, nastupa i srpski reprezentativac Sergej Milinković – Savić, pa će biti zanimljivo kako će se uklopiti u "Sarizam".


Prema izveštajima iz Italije, Sari i predsednik kluba Klaudio Lotito već su potpisali ugovor, prema kojem bi rođeni Napolitanac primao tri miliona evra po sezoni, uz mogućnost da se zarada poveća za milion više u drugoj sezoni - pod uslovom da Lacio izbori nastup u Ligi šampiona na kraju predstojeće sezone u Italiji.

Sari je, podsetimo, radio u brojnim italijanskim klubovima, a 2015. godine je stigao u do tada najzvučniji u karijeri - klub iz rodnog grada, Napoli.

"Kod kuće" je ostao tri godine, posle čega se na jednu sezonu preselio u Čelsi, sa kojim je 2019. godine osvojio Ligu Evrope, međutim bilo je dosta nezadovoljstva tako da se nekašadnj "bankar" vratio u domovinu.

U sezoni 2019-2020 bio je za kormilom Juventusa, sa kojim je došao do Skudeta, a bez posla je otkako se rastao sa klubom čiju dominaciju u Italiji je ovog proleća prekinuo Inter.