SASTAV

POČINJE EURO, A SRBIJA U JAPANU SA 18 IGRAČA: Piksi na mukama, izvodi tim koji NIKADA nije igrao zajedno!

Autor Milutin Vujičić

Novi problemi za selektora.

Izvor: MN Press

U danu kada počinje EURO 2020, fudbalska reprezentacija Srbije igraće prijateljsku utakmicu sa Japanom u okviru Kirin kupa (petak, 12.25).

"Orlovi" su otputovali na azijsku turneju u slobodnom FIFA terminu koji bi trebalo da posluži kao uigravanje pred nastavak kvalifikacija u septembru, međutim zbog brojnih izostanaka zbog povreda i drugih stvar - igraćemo u mešovitom sastavu protiv Japanaca.

Poslednji problem je povreda Mihaila Ristića koji se vratio u Srbiju posle meča sa Jamajkom (1:1), tako da je Piksiju na raspolaganju ostalo još tek 18 fudbalera.

Svi će dobiti šansu na ovoj turneji, samo je pitanje sa kojom minutažom. Pretpostavka je da je Piksi za Japan ostavio jače snage, pa bi od starta na golu trebalo da gledamo Predraga Rajkovića, nakon što su Nikolić i Ilić podelili minutažu u prvom susretu.

Postoje problemi sa manjkom štopera, ali će Srbija verovatno zadržati sistem sa trojicom pozadi, pa ćemo verovatno videti Stefana Mitrovića, Uroša Spajića i Strahinju Pavlovića.

Na levom i desnom boku nemamo alternative, pa se očekuju Petković i Terzić, sem ako Stojković ne odluči da eksperimentiše, dok je sredina veznog reda rezervisana za Gudelja, najboljeg igrača protiv Jamajke koji je tad počeo kao štoper, dok bi društvo mogao da mu pravi Maksimović.

Oko ofanzivnih opcija je najviše dilema.

Izvor: MN Press

Ostala su nam još samo četiri igrača sa izraženijim napadačkim karakteristikama - Gavrić, Jović, Joveljić i Makarić - i verovatno će samo jedan od njih sedeti na klupi, sem ako selektor ne odluči da nove uloge dodeli Vuliću ili Grujiću.

Sve u svemu, biće ovo još jedna interesantna provera u zemlji u kojoj je Piksi istinska legenda, pa zbog toga želi da ostavi dobar utisak.

"Znači nam ovo dosta. Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu. Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji.Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo sto posto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna", poručio je Stojković.