KAO DA IDEMO TAMO

20 NAJVEĆIH TALENATA NA EURO - TU JE I NOVI ŽIGIĆ: Dvometraš na "ić", a ne igra za Srbiju!

Autor Milutin Vujičić

Videćemo kako će igrati na Evropskom prvenstvu...

Izvor: Profimedia

Evropsko prvenstvo počinje danas u 21 čas utakmicom Italije i Turske, a ukupno ćemo odgledati 51 meč pre nego što saznamo ko je novi gospodar kontinenta.

Igra se od 11. juna do 11. jula, tačno u 11 država, a na turniru ćemo videti ukupno 624 fudbalera od kojih su mnogi mladi i talentovani. Tako je Bi-Bi-Si napravio listu 20 najtalentovanijih igrača među kojima je i jedan na "Ić".

U pitanju je Saša Kalajdžić, napadač reprezentacije Austrije, koji je imao blistavu sezonu u Štutgartu za koji je upisao 33 nastupa u Bundesligi i zabeležio 16 golova.

23-godišnjak koji je visok tačno dva metra, rođen je 1997. godine u Beču, poseduje i srpsko državljanstvo, ali se ipak odlučio za Austriju za koju je prošao sve mlađe kategorije i potom debitovao za "A" selekciju prošle godine i već postigao tri gola.

Osim njega, sa igrača koji su sa Balkana tu su još i makedonski reprezentativac Elif Elmas (Napoli), odnosno talentovani hrvatski štoper Joško Gvardiol (Lajpcig).

Ovo je kompletna lista najvećih talenata EURO2020:

Žeremi Doku (Belgija), Džordan Larson (Švedska), Adam Hložek (Češka), Okrun Kokču (Turska), Aleksander Isak (Švedska), Aleks Kral (Češka), Džamal Musijala (Nemačka), Saša Kalajdžić (Austrija), Halil Dervišoglu (Turska), Kristof Baumgartner (Austrija), Tomas Suslov (Slovačka), Kamil Pjatkovski (Poljska), Joško Gvardiol (Hrvatska), Oni Valakari (Finska) i Pedri (Španija).