Veliko pitanje

ITALIJA NA NOGAMA ZBOG SRBA, SVI IH ŽELE: Velikani mašu milionima i mame Vlahovića i Milenkovića!

Autor Nikola Lalović

U Firenci će učiniti sve da zadrže srpski dvojac, ali neće biti lako.

Izvor: Profimedia/Andrea Staccioli/Insidefoto/Sipa USA

Direktor Fiorentine Džo Barone sugerisao je da novi trener Đenaro Gatuzo nije uverio defanzivca Srbije Nikolu Milenkovića da ostane na "Artemio Frankiju", ali je otkrio i da "viola" radi na produženju ugovora srpskog golgetera Dušana Vlahovića.

Milenković ima važeći ugovor sa "ljubičastima" do ljeta 2022. godine, pa se našao na meti novog šampiona Italije Intera, ali i torinske "stare dame".

Barone je saopštio novosti o budućnosti obojice igrača odgovarajući na pitanja navijača, a prvo je pričao o štoperu reprezentacije Srbije. 

"Milenković nam je važan igrač. Odigrao je nekoliko sjajnih utakmica, preostala mu je još jedna godina u ugovoru i nadamo se da će potpisati produžetak saradnje", rekao je Barone.

Ipak, ostavio je prostor i mogućnost da defanzivac reprezentacije Srbije napusti "Artemio Franki".

"Međutim, moramo uzeti u obzir i Nikoline ambicije. Razgovarao je s Gatuzom i nakon četiri godine zajedno procenićemo eventualne ponude".

S druge strane, njegov kolega iz srpske reprezentacije Dušan Vlahović takođe se našao na radaru velikih timova poput Rome, Milana i Juvea zbog fantastične sezone u Seriji A u kojoj je na 37 utakmica postigao 21 gol.

"Važan je igrač Fiorentine, ima još dve godine ugovora i zaljubljen je u Firencu. Radimo na njegovom produženju ugovora i učinićemo sve da postignemo naš cilj. Ako ne uspemo, ostaju mu još dve sezone", istakao je direktor firentinskog kluba.