Fudbal

TEK DANAS SHVATAMO ŠTA SMO PROPUSTILI: Kapiten Srbije još nije dočekao veliko takmičenje sa "orlovima"!

Autor Mladen Šolak

"Velika je žal. Biće nam to motiv u septembru"

Izvor: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Nažalost, dok najbolje evropske reprezentacije od petka učestvuju na Evropskom prvenstvu, naša "A" selekcija se razilazi i odlazi na godišnji odmor.

One koji su u minulim kvalifikacijama uradili svoj "domaći zadatak" gledaćemo narednih mesec dana, a naš tim biće na okupu tek u septembru, na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Kapiten Srbije Stefan Mitrović (31) rekao je da tek sada žali, kada je EURO počeo...

"Velika je žal, tek od danas shvatamo šta smo propustili, ali mislim da nam je to samo motiv da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo budemo pravi", rekao je on za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On će navijati za Francusku, u kojoj igra od 2018. za Strazbur.

"Mislim da su Francuzi favoriti. Navijaću za njih, igram u toj zemlji. Bilo bi lepo da zemlja u kojoj igram postane i evropsk prvak, kad su već i svetski šampioni".

Komentarišući poraz Srbije protiv Japana na kraju azijske turneje, Mitrović je rekao da ekipa mora da izvuče pouke iz grešaka.

"Moramo da učimo na greškama. Na ozbiljnom nivou ne možemo da primamo ovako jeftine golove. Pričali smo dosta, obazirali smo se na taj prekid, ali primili smo jeftin gol i to ne sme da nam se dešava u takmičarskim utakmicama. Neki momci su bili prvi put ovde, videli su i oni i mi kao ekipa gde treba da napredujemo. Sad da se odmorimo, pa da se posle naučene lekcije okupimo u septembru. Na kraju, treba biti zadovoljan, odigrali smo dobru utakmicu", dodao je Mitrović, koji nažalost još nije nastupio sa "orlovima" na velikom takmičenju.