IZJAVA O KOJOJ SE PRIČA!

DA LI ĆE ERIKSEN OPET IGRATI FUDBAL? Poznati doktor surovo iskren - On je danas UMRO na nekoliko minuta!

Autor Nebojša Marković

Danac nikada nije imao nikakvih srčanih problema tokom karijere, ali ove reči o njegovom slučaju su vrlo jasne i glasne.

Izvor: Profimedia

Svetski fudbal šokiran je dešavanjima na Evropskom prvenstvu, kada je Kristijan Eriksen iznenada kolabirao na utakmici Danska - Finska.

Danski fudbaler se srušio u 43. minutu meča zbog čega su mu se lekari borili za život, a sada je otkriveno da on nikada nije imao srčanih problema.

Eriksenovo kolabiranje je šokiralo sve prisutne kao i gledaoce utakmice širom sveta, a kasnije tokom dana stigle su informacije da je vezista u dobrom stanju i da normalno govori.

Ipak, kako piše "Dejli mejl", otkriveno je da je Eriksen tokom prethodnih 11 godina igranja profesionalnog fudbala svaki put bez ikakvih problema prolazio medicinska testiranja.

Eriksen nikada nije imao nijedan jedini problem koji bi mogao da ukaže na srčane probleme, koje je očigledno imao na meču protiv Finske, kada su lekari morali da ga reanimiraju. Govoreći za BBC, doktor Sam Mohidin je opisao šta se najverovatnije desilo na terenu.

"Zvuči kao da je imao uspešnu reanimaciju i da je povratio normalan srčani ritam zbog defibrilacije, ali postoje i druge stvari kroz koje će morati da prođe. Budući rizik za osobu zavisi donekle od preciznog uzroka srčanog zastoja", počeo je Mohidin.

Sa druge strane, poznati profesor sportske kardiologije i doktor Sandžaj Šarma kaže da je pitanje hoće li Eriksen ikad igrati fudbal.

"Ne znam da li će ikada moći da ponovo igra fudbal. Bez previše ublažavanja, on je danas umro, doduše na nekoliko minuta, ali je umro i pitanje je da li bi ga sportski profesionalci pustili da ponovo umre? Odgovor je ne", vrlo jasno je poručio Šarma za agenciju "PA", a preneo je "Independent".

"Mislim da je Fudbalska asocijacija vrlo striktna oko toga da li će igrati ponovo ili ne. U Ujedinjenom Kraljevstvu neće igrati. Mi smo vrlo striktni oko toga", rekao je Šarma.

Ovaj 29-godišnji fudbaler je posle dugačkog ukazivanja pomoći bio iznet sa stadiona "Parken" na nosilima, da bi se njegovo stanje stabilizovalo u bolnici. Njegovi saigrači su tokom prenosa telima štitili Eriksena kako se ne bi videlo u kakvom se stanju nalazi, dok je njegova devojka tokom potresnih scena završila na terenu stadiona, plačući zbog svega viđenog.

Utakmica Danska - Finska je kasnije nastavljena i završena, a Finci su slavili 1:0.