PAMTIMO GA!

LEGENDA SRPSKIH TERENA ZAVRŠAVA KARIJERU: Došao u Ivanjicu još 2003, igrao sa Jovetićem i sada svira KRAJ!

Autor Milutin Vujičić

Malo ko je bio toliko dugotrajan u srpskom fudbalu kao on...

Izvor: MNPress

Nigerijski napadač Obiora Odita završio je igračku karijeru i više ga nećemo gledati na srpskim terenima na koje je prvi put kročio sada već davne 2003. godine.

Fudbaler iz Enugua stigao je u Srbiju dok je još bila u zajednici sa Crnom Gorom, a prvi klub bio mu je Javor iz Ivanjice. Stigao je u zimu, ispao sa njima u drugu ligu, ali to je bio te početak njegove odiseje na našim terenima.

Odita je igrao za Javor sve do 2005. godine, potom prešao u Partizan i igrao u tandemu sa Jovetićem, da bi se u Ivanjicu vraćao još tri puta.

Prvo su ga crno-beli slali na šestomesečnu pozajmicu, da bi za Javor igrao i od 2010. do 2011, pa od 2011. do 2012. godine. U međuvremenu je nosio dres Al Aina, Vesterloa, Tjanđin Tede i Taraza, a od 2014. je ponovo bio u Srbiji.

Nastupao je za Voždovac dve sezone, a prethodnih pet je proveo u Lučanima i odlučio da je vreme da svira kraj sa 38 godina.

U dresu Lučana je odigrao 142 utakmice i postigao deset golova, oni nikada i nisu bili njegova specijalnost, ali jesu požrtvovanost na terenu i borba za svaku loptu, čak i kada je došao u veteranske dane...

Ko zna, ako dođe možda neka ponuda - ne bi bilo iznenađenje da se Odita predomisli.