Skandal!

SRBIN PSOVAO "MAJKU ŠIPTARSKU" MAKEDONCU I NAPRAVIO SKANDAL NA EP: Marko Arnautović poslao izvinjenje u DVE države!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler srpskog porekla dao gol za Austriju, pa vređao Albanca u redovima Severne Makedonije.

Reprezentativac Austrije Marko Arnautović napravio je incident tokom meča svog tima i Severne Makedonije, tokom kojeg je bio strelac, ali se i ponašao krajnje neprimireno.

Dan nakon utakmice, on je uputio izvinjenje građanima dve države, Severne Makedonije i Albanije, jer je psovao "majku šiptarsku" (što mu je pročitano i sa usana) igraču Severne Makedonije, Egzjanu Alioskom.

Njegove psovke obišle su svet, dobio je ukor od kapitena koji je pokušao da ga ućutka, a zatim i šamar od još jednog saigrača, nakon što nije hteo da prestane da psuje dok je slavio gol.

Dan kasnije, Arnautović se smirio i počeo da se izvinjava. Deluje da je pre svega izvinjenje uputio Alioskom, fudbaleru Severne Makedonije koji je albanskog porekla, a sa kojim je bio u klinču.

Ovako su Arnautovića smirivali na utakmici posle gola:

''Juče je bilo nekoliko vrelih reči, izazvanih emocijama i zbog toga se izvinjavam. Posebno se izvinjavam ljudima iz Severne Makedonije i Albanije'', napisao je na početku Marko Arnautović.

Poznatog fudbalera srpskog porekla pokušao je da ućutka njegov kapiten David Alaba, a mnogi su njegove reči ocenili kao rasistički gest...

''Želeo bih jednu stvar da kažem vrlo jasno. JA NISAM RASISTA! Imam prijatelje u skoro svakoj zemlji, podržavam različitosti. Svi koji me poznaju toga su svesni'', dodao je reprezentativac Austrije.

Izvor: Instagram/m.arnautovic7/printscreen

Austrija je pobedila 3:1, a Arnautović je godinama jedan od lidera ekipe.