Uživo

USPAVANKA U SEVILJI! ŠPANCI, OVO JE KATASTROFA: Bez pola tima nisu postigli gol - golman Švedske im odbranio sve!

Poslednji meč današnjeg programa igra se na tlu Španije.

Ako smo do večeras smatrali da je Španija jedan od favorita iz senke na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, onda je ta senka nakon meča protiv Švedske postala ''debela ladovina''. Istina, ima olakšavajućih okolnosti za Luisa enrikea i njegov tima, ali bilo je baš loše.

Na domaćem terenu u Sevilji Španija je dočekala Švedsku i osim promašenih šansu alvara Morate, koji je za to specijalista, nije pokazala mnogo. remi bez ogolova značajno je otežao put u nokaut fazu takmičenja timovima koje smo gledali u poslednjem meču dana.

Rekao bi neko, na osnovu prilika koje su propustili Aleksander Isak i Markus Berg, da je Švedska bila bliža pobedi na ovom susretu. Možda to i jeste tačno, pošto posed lopte i terenska inicijativa Španije nisu doneli mnogo.

Nekreativno. Tako je možda i najlakše opisati igru Španije tokom ovog meča. Iako su na terenu bile zvezde Mančester sitija, Liverpula, Barselone, Juventusa, Atletiko Madrida,... Španija nije dovoljno lako stvarala šanse!

Ovako, Šveđani su organizovanom defanzivom i ubitačnim kontranapadima, koji će im i u narednim susretima biti zaštitni znak, pretili Špancima. Da su neku od tih akcija realizovali, ''Crvena furija'' bi večeras pognute glave napustila teren.

Pogledajte detalje sa prvog meča na turniru koji je završen bez golova:

22:57

Kraj!

Najviše zahvaljujući rapsoloženom Olsenu, koji je branio na visokom nivou, Švedska je napravila iznenađenje i otkinula bod Špancima. Moraće tim Luisa Enrikea mnogo bolje u nastavku turnira ako želi da se nađe u završnici Evropskog prvenstva.

22:51

Olsen!

90. minut - Heroj Švedske je Robin Olsen! Uspeva da sačuva još jednom svoj gol, nakon vrlo dobre prilike za Špance. Sve smo bliži podeli bodova bez golova na meču u Sevilji.

22:22

Berg!

61. minut - Ozbiljni su Šveđani u kontrama, a poslednju dobru priliku nije iskoristio iskusni Markus Berg!

Da imaju samo malo više koncentracije u završnici napada, mogli bi da naprave ogromne probleme Luisu Enrikeu i njegovim fudbalerima.

22:10

Morata!

50. minut - Ni uvodni minuti drugog dela meča ne donose gol za Špance. Ponovo je u prilici Alvaro Morata, ali opet nema gola...

21:50

Ko vas je oduševio?

Gledali smo dobro poluvreme, idemo na kratku pauzu, pa pratimo nastavak susreta.

Za to vreme, zvanični profil EURO2020 se pita ko je ostavio najbolji utisak u prvih 45 minuta?

21:48

Olsen!

44. minut - Fenomenalna odbrana Robina Olsena! Sjajno je intervenisao čuvar mreže Švedske i sprečio Špance da postignu pogodak.

21:46

Isak!

42. minut - Pripretila je i Švedska. Preko Aleksandera Isaka su probali da postignu gol, ali nisu imali sreće u ovom trenutku. Ljorente je sa gol linije, uz pomoć stative, izbacio loptu u polje i sprečio šokantnu prednost Šveđana.

21:41

Morata!

38. minut - Neverovatan promašaj alvara Morate! Navikli smo da on promašuje spektakularne šanse, a ovog puta nije iskoristio šansu koju mu je servirao defanzivac Švedske.

21:03

Meč je počeo!

1. minut - Pratimo tekstualni prenos iz Sevilje, gde Španija i Švedska igraju poslednji meč dana.

20:59

Pre 13 godina!

Ovi timovi su na Evropskom prvenstvu 2008. godine odigrali meč! Podsetite se tog susreta:

20:15

Sastavi!

Reprezentacija Španije:

Simon - Ljorente, Laport, P. Tores, Alba - Koke, Rodri, Pedri - F. Tores, Morata, Olmo

Reprezentacija Švedske:

Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinson - Larson, Olson, Ekdal, Forsberg - Berg, Isak

20:09

Dobro veče!

Pratite tekstualni prenos poslednjeg meča dana uz MONDO!

U Sevilji će snage odmeriti Španija, jedan od favorita iz senke na ovom turniru i Švedska, tim koji igra bez najveće zvezde, ali ne odustaje od nokaut faze.

Ukratko

  • Španci su imali velikih problema sa korona virusom
  • Zbog povrede kolena Zlatan Ibrahimović propušta turnir
učitaj još +