POTPIS

PARTIZAN "BLINDIRAO" NAJVEĆEG TALENTA: Prodavali smo u Siti i Fiorentinu, tako ćemo i Jovića!

Autor Milutin Vujičić

Naslednik Stevanovića (za sada) ne ide nigde.

Izvor: MN Press

Najtalentovaniji igrač Partizana Nemanja Jović (18) produžio je ugovor sa klubom do leta 2025. godine, saopštio je klub.

Prethodni je isticao 2024. godine, a pretpostavka je i da su mladom igraču iz Zvornika povećanja primanja pošto je u prethodnoj sezoni mnogo pokazao i ne čudi što se za njega već sada raspituju mnogi klubovi.

Pojavile su se informacije da ga žele Fiorentina, Olimpijakos i Valensija, a Partizan je ovim potezom jasno pokazao da žele da ih "odbiju", bar za sada.

"Nekad protrljam oči da vidim da li budan sanjam! Hvala Bogu, sve je java, a ja obećavam da ću, uz zdravlje, podršku porodice, prijatelja i kluba, tek dati svoj doprinos! O ovome sam sanjao! Želim da moje ime ostane upamćeno uz velike igrače!", poručio je Jović i rekao da "ne leti".

"Toliko mi se toga izdešavalo da se ponekad zapitam da li je sve moguće? Ne zato što nisam verovao u sebe, već što je sve išlo velikom brzinom poslednjih godinu dana. Doduše, samo mi koji stalno treniramo znamo da je sve to posledica dugogodišnjeg rada i napornih treninga", rekao je Nemanja Jović za sajt kluba.

Izvor: MN Press

Jović je debitovao za crno-bele kod Aleksandra Stanojevića i za vrlo kratko vreme etablirao se kao jedan od boljih igrača tima, što se posebno odnosi na drugi deo sezone kada je bio redovan "bonus" igrač.

"Jović je otkrovenje ove sezone među mladim igračima. Naravno, ništa nije slučajno. Sa njim se, kao i sa svim igračima iz omladinske škole studiozno radilo, s tim što je on iskoristio svoju priliku i uzvratio poverenje treneru Stanojeviću tamo gde je potrebno, na terenu. Znate da je poslednjih godina Partizan uradio transfere igrača u velike klubove kao što su Fjorentina, Monako i Mančester Siti i sigurni smo da će i Jović, kada za to dođe vreme, nastaviti tim putem. Partizan ima svoje bisere i svake godine neki novi zasija", rekao je direktor Miloš Vazura.

Do sada je Jović za crno-bele odigrao 22 meča i postigao pet golova, a u međuvremenu je debitovao i za reprezentaciju Srbije na Kirin kupu u Japanu.