SLAVLJE

SPEKTAKL U NOVOM SADU - VOŠA SLAVI 55 GODINA OD TITULE: Vatromet za najbolju generaciju u istoriji kluba

Autor Milutin Vujičić

"Stara dama" obeležava važan dan.

Izvor: MN Press

Vojvodina danas obeležava veoma lep i vredan jubilej. Na današnji dan pre tačno 55 godina, Vojvodina je osvojila svoju prvu šampionsku titulu.

Uspeli su tako da postanu prvi tim koji je prekinuo dominaciju "velike četvorke" jugoslovenskog fudbala (Partizana, Zvezde, Dinama i Hajduka), a istovremeno su postali i prvi klub iz Novog Sada koji je osvojio titulu u bilo kom ekipnom sportu.

Tim povodom, Vojvodina će danas svečano obeležiti ovaj jubilej, a sve počinje u 14 časova na "Karađorđu" gde će deci iz omladinske škole "Ilija Pantelić" obratiti pojedini članovi generacije koja je pre 55 godina postala šampion Jugoslavije i zauvek ispisala istoriju sporta na ovim prostorima.

Nakon toga, u 20:15 časova, u restoranu "Cepelin" u Novom Sadu (Kej žrtava racije bb), biće organizovana centralna proslava i to u organizaciji Kluba prijatelja FK Vojvodina, uz saradnju sa FK Vojvodina i Sekcijom veterana FK Vojvodina.

Tom prilikom, okupljenima će se takođe obratiti pojedini članovi prve šampionske generacije "stare dame", a u planu je i bogat multimedijalni sadržaj, kao i spektakularan vatromet iznad Dunava.

Vojvodina poziva sve svoje navijače i sugrađane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Tagovi