Uživo

MUK NA STADIONU, RONALDOV GOL ZA ISTORIJU: Portugal srušio Mađare, Kristijano je sada i zvanično najbolji ikada!

Mađarska se držala do poslednjeg momenta, ali je onda Kristijano eksplodirao za istoriju!

Videli smo pun stadion, videli smo Mađarsku koja se herojski držala, ali će se na kraju ovaj meč pamtiti po Kristijanu Ronaldu. Sjajni napadač je ušao u istoriju pošto je sa dva gola na ovoj utakmici postao najbolji strelac u istoriji Eura. 

Mađari su mislili da su nadomak velikog boda, držali su se sve do 84. minuta, kada je iz drugog plana u jednom napadu naleteo Rafael Gereiro i "otvorio" ih. 

Ali to nije bilo sve. Uskoro je sviran penal za Portugal, a kada ga je u gol pretvorio Kristijano Ronaldo on je prestigao rekord Mišela Platinija i postao prvi čovek sa dvocifrenim brojem golova na Evropskim prvenstvima ikada.

MAĐARSKA - PORTUGAL 0:3 (0:0)

/Gereiro 84, Ronaldo 87 (pen), 90+2)

Počelo je delirijumom na tribinama pošto je 60.000 navijača na "Puškaš areni" dočekalo Mađarsku u borbi protiv Kristijana Ronalda. 

Završilo se mukom posle tri gola gostiju u samom finišu meča. Napadao je "selesao" tokom cele utakmice, ali nisu uspevali da stvore neke izglednije šanse. 

Tražio je u 75. minutu penal Kristijano Ronaldo i bio je besan posle odluke sudije da ne dosudi jedanaesterac iako je Atila Fiola igrao rukom. Delovalo je da će Mađari izdržati, ali u samom finišu su poklekli, a Portugalci su ih na kraju ubedljivo savladali. 

Rafael Gereiro se ubacio iz odbrane i savladao Petera Gulašija preciznim udarcem u 84. minutu, a tri minuta kasnije posle neopreznog starta odbrane Portugala Kristijano Ronaldo je dočekao penal. 

Svirana je najstroža kazna nakon starta iskusnog Vilija Orbana, a loptu je na belu tačku namestio Kristijano. Nije bilo greške, poslao je loptu u mrežu i ušao u istoriju. 

Do kraja meča smo videli još jedan pogodak i to kakav! Posle sjajnog solo prodora Kristijano je postigao svoj drugi gol na meču i tako došao do 11. pogotka na EP u karijeri. 

Sada do kraja prvenstva juri i apsolutni rekord u reprezentativnom fudbalu. Poslednji pogodak protiv Mađara mu je bio 107. gol u karijeri za Portugal, a rekorder kada su nacionalni timovi u pitanju je Iranac Ali Dei sa 109 pogodaka. 

Već u narednom meču protiv Nemačke pokušaće da dođe do laskave titule najboljeg strelca reprezentativnog fudbala ikada. Do tada - dovoljno je što je Portugalu obezbedio prvo mesto u "grupi smrti". 

19:52

KRAJ! RONALDO ZA ISTORIJU, SUZE U BUDIMPEŠTI!

Pobedio je Portugal nja kraju, iako je do pred sam kraj meča Mađarska odolevala! Na kraju je sa dva gola u finišu Kristijano Ronaldo ušao u istoriju kao najbolji strelac u istoriji EP, a prvi gol na meču postigao je Rafael Gereiro! 

MAĐARSKA - PORTUGAL 0:3 (0:0)

/Gereiro 84, Ronaldo 87 (pen), 90+2)

Izvor: Laszlo Balogh/AP Pool

19:51

Platini ide u istoriju!

Mišel Platini je decenijama bio najbolji strelac Eura sa 9 golova, a sada ga je Kristijano Ronaldo prestigao sa ova dva pogotka i on sada ima 11!

19:49

92. minut: GOOOOL! RONALDO!

Čarolija! Drugi gol! Sjajan pogodak čarobnjaka iz Portugala, a na kraju je Kristijano srušio snove Mađara.

Peti Euro, peto Evropsko prvenstvu na kome daje gol!

19:44

87. minut: RONALDO U ISTORIJI!

Dosuđen je penal, pogodio ga je Kristijano - 2:0!

Ovim golom je prestigao Mišela Platinija i postao je najbolji stelac u istoriji Evropskih prvenstava! 

19:41

84. minut: GOOOOL! VODI PORTUGAL!

Muk u Budimpešti! Rafael Gereiro je konačno razbio bedem Mađara! Naleteo je iz drugog plana i postigao pogodak!

19:37

80. minut! GOOL! Ali ofsajd...

Nije ovo gol na kraju...  Zatresla se mreža Portugala, ali je ovo prilično veliki ofsajd Šona. Ljute se Mađari, ali nemaju zbog čega, sve je ovde jasno. 

19:33

75. minut: Bes!

Kristijano Ronaldo je besan! Tražio je penal, igrao je rukom Atila Fiola u svojih 16 metara, ali VAR nije odlučio da je ovo penal!

19:30

72. minut: Salai! Šansa za Mađarsku!

Opasno je blizu bio napadač Mađarske! Sevnula je kontra, Portugalci su krenuli na sve ili ništa, a Mađari su ovde mogli do šokantnog vođstva. Ipak, Rui Patrisio je uhvatio ovu loptu. 

19:28

65. minut: Nervozan Portugal!

Videli smo izmenu u sastavu Mađarske pošto je Nego zamenio Šafera. Sa druge strane Rafa Silva je zamenio Bernarda Silvu i igraće po desnoj strani. 

Napada Portugal, ali ne uspeva da stvori šanse u drugom poluvremenu, a selektor Fernando Santoš je veoma nervozan pored aut linije!

19:11

53. minut: Izdržava Mađarska!

Napada Portugal, pokušava preko Žote najviše, ali u niskom bloku domaćini uspevaju da odole napadima. 

A sada smo videli i povredu Adama Šalaija. 

18:45

44. minut: Kristijano! Ništa!

I on je u šansi, ali ne uspeva da postigne gol! Odlazimo na poluvreme bez golova, na oduševljenje svih na stadionu!

18:41

40. minut: Žota! Kako je ovo promašio?

Sjajno je napadač Liverpula primio loptu, namestio se, šutnuo, ali je lopta otišla preko gola. Hrabra Mađarska uspeva da odoleva!

18:37

36. minut: Mađari u šansi! Huk!

Huk sa tribina jer je Adam Salai bio u šansi! Ipak Rui Patrisio je uhvatio ovu loptu i ništa od radosti 60.000 navijača na Puškaš areni. 

18:31

Pogledajte samo kako izgledaju tribine!

 Neverovatna atmosfera na stadionu - pogledajte kako izgleda puna "Puškaš arena". 

18:20

18. minut. Kristijano!

Vrhom kopačke je šutirao Kristijano i namučio je Gulašija. Odbranio je golman Mađarske, ali i da nije ne bi se desio gol jer je Kristijano bio u ofsajdu. 

18:07

Pune tribine!

18:06

6. minut: Portugal odmah preti!

Napali su Portugalci, prvo je Diogo Žota imao šansu, a onda je Ruben Dijaš napravio faul u izglednoj situaciji. Ne šale se Portugalci!

18:02

KREĆEMO!

Počeo je meč, a pre starta Kristijano nije tek tako mogao da uđe! Obezbeđenje mu je tražilo da se legitimiše pred ulazak na teren. 

17:40

SASTAV PORTUGALA

Portugalci nikad jači! 

PORTUGAL (4-3-3) Rui Patrisio - Semedo, Dijas, Pepe, Gereiro - Karvaljo, Danilo, Fernandeš - Silva, Žota, Ronaldo

17:20

SASTAV MAĐARSKE!

Mađari igraju na svom terenu, ali su autsajderi i pritom su bez najboljeg igrača jer je Dominik Soboslai zbog povrede otpao i ne može da pomogne timu. 

MAĐARSKA (3-5-2) Gulaši - At. Salai, Orban, Botka - Nađ, Fiola, Klenshajmer, Šafer, Lovrenčič - Ad. Salai, R. Salai

17:00

Dobrodošli!

Portugal je pre pet godina osvojio titulu šampiona Evrope, a sada su ambicije iste. Tim izgleda još moćnije, a Kristijano Ronaldo je gladan uspeha posle loše sezone sa Juventusom. 

Sa druge strane su Mađari, koji mnogo ulažu u fudbal prethodnih godina, ali su ipak i dalje bez velikih majstora u timu i treba im čudo kako bi u ovoj grupi uzeli čak i bod.