EKSPRESNO

SRBIN SUSPENDOVAN ZBOG VREĐANJA ALBANCA: Psovao "majku šiptarsku", UEFA odmah presekla!

Autor Milutin Vujičić

Sve se rešilo u roku od 48 sati.

Austrijski reprezentativac Marko Arnautović suspendovan je na jednu utakmicu pošto je vređao fudbalera Severne Makedonije tokom utakmice na Evropskom prvenstvu.

Kako je saopštila Evropska fudbalska unija (UEFA), Arnautović je optužen "za uvredu drugog igrača", prema disicplinskom pravilniku, a dobro je prošao jer se čak spominjalo da bi mogao da bude izbačen sa turnira.

Fudbalski savez Severne Makedonije u utorak je tražio od UEFA da kazni Arnautovića, koji je, kako se tvrdi, na nacionalnoj osnovi, nakon što je u nedelju postigao gol, na srpskom uvredio i opsovao reprezentativca Ezdžana Alioskog, koji je albanskog porekla.

Arnautovićev otac je Srbin, a majka je Austrijanka, dok se u medijima spekulialo da je austrijski fudbaler opsovao "majku šiptarsku" svom rivalu.

On je mogao da bude suspendovan na 10 utakmica, da je UEFA utvrdila da su uvrede izrečene na rasnoj i etničkoj osnovi. Arnautović se izvinio i rekao da nije rasista, već da su neke reči izgovorene usled emotivnog naboja.

Arnautović će propustiti utakmicu protiv Holandije, koja se u drugom kolu Grupe C igra u četvrtak od 21 čas u Amsterdamu.

(MONDO/Beta)