ODE!

HRVATI NE OSTAJU BEZ SELEKTORA, DALIĆ NIJE DOGOVORIO NOVI POSAO: Nije bivši u Hrvatskoj i ne prelazi u Fenerbahče

Autor Milutin Vujičić

Na našem portalu objavljena je vest iz Turske da će Zlatko Dalić preuzeti Fenerbahče, ali to je dezinformacija

Izvor: Profimedia

Iako se usred utakmice Hrvatske i Češke u okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva pojavila informacija da selektor Zlatko Dalić odlazi, to nije tačno.

Prema navodima iz Turske, Dalić je već dogovorio sve kako bi posle završetka Evropskog prvenstva preuzeo Fenerbahče, ali je na portalu raskrinkavanje.ba utvrđeno da to nije istina.

Brojni domaći portali pozvali su se na tvit novinara Serčana Hamzaoglua, dopisnika lista "Sözcü" i na njegov članak, u kojem se navodi da je Dalić navodno sa klubom iz Turske već napravio dogovor o prelasku i da "ako ne bude promene u poslednjem trenutku, Dalić će postati trener Fenerbahčea".

Raskrinkavanje.ba je utvrdilo da za ove tvrdnje ni u turskim ni u regionalnim medijima nisu ponuđeni nikakvi dokazi, niti izvori.

Dalića su u toku Evropskog prvenstva upitali za to, a on je odgovorio rečima: "Nemam ja pojma, samo gledam Škotsku i da prođemo dalje, ništa drugo".

"Niko iz Fenerbahčea, takođe, ovo nije zvanično potvrdio", utvrdio je taj portal.

Takođe, portal Sportske novosti je proverio ove navode i njihov saradnik u Istanbulu Vedet Vetansever razgovarao je sa osobama iz uprave Fenerbahčea i rekle su mu da je Dalić odbio ponudu ovog kluba".

Iako je predsednik Fenerbahčea Ali Kodž u gostovanju na "Haberturku" rekao da mu je dolazak Dalića bila prošlogodišnja želja i iako je potvrdio da su prošle godine bili u kontaktu sa hrvatskim stručnjakom, rekao je i da sada nisu razgovarali.

"Bila mi je to velika želja, prošle godine nam je Dalić pripremio vrlo dobar izvještaj, 40-45 stranica. Naravno, svi mogu da gledaju mečeve kod kuće tokom perioda pandemije. Njegov stav, stanje, oblik, šema, razmišljanja i karakteristike su nam odgovarali, posebno meni, ali naravno da se to nije dogodilo kada je turnir odložen za godinu. Ali uopšte nismo razgovarali u ovom krugu", preneo je taj portal.

Na tom portalu zaključeno je "Čak i da je tvrdnja da će od sledeće sezone Dalić biti trener ovog kluba tačna, to ni u kojem slučaju ne znači da reprezentacija Hrvatske “usred Evropskog prvenstva ostaje bez selektora” ili da je Dalić “već bivši,” kako tvrde pojedini portali. Kako je Hrvatski fudbalski savez objavio u julu 2020. godine, Daliću je ugovor sa reprezentacijom ove zemlje produžen do kraja 2022. godine".