Bravo za sve majstore!

KADA BUDETE ČULI SUDIJU, GORAN PANDEV ĆE ZAVRŠITI BAJKU! Legenda fudbala se oprašta, ovo je njegov poslednji ples!

Autor Tamara Ranković

Goran Pandev dao je mnogo svojoj reprezentaciji Severne Makedonije, vreme je da kaže - zbogom.

Izvor: Profimedia

Igrao se meč prvog kola EURA između Austrije i Severne Makedonije, u toku je bio 28. minut, a Goranu Pandevu došla je pod noge lopta i tog trenutka njegova fudbalska karijera dobila je krunu. 

Proslavljeni fudbaler tada je dao prvi gol na velikom takmičenju u nacionalnom dresu, radost je bila neizmerna pogotovo jer je to bila prva, ali i jedna od poslednjih prilika da se upiše u strelce za Severnu Makedoniju na EP, zato što je najavio odlazak u svojoj 38.godini.

Makedoncu će utakmica protiv Holandije u ponedeljak biti poslednja u dresu reprezentacije, u kojem je može se slobodno reći ostavio dušu i srce.

"Ovo je moj poslednji meč u nacionalnom dresu. Ova generacija je napravila najveći uspeh u fudbalskoj istoriji Makedonije i mislim da je pravi trenutak da se pozdravim sa nacionalnim dresom", rekao je Pandev,

"Srećan sam što se povlačim na ovaj način. Mogu da kažem da bolji oproštaj od dresa reprezentazije na Evropskom prvenstvu nisam mogao ni da poželim. Imam emocije, ali znam kako da se nosim sa njima", suzdržana je bila fudbalska legenda.

 EURO je za Pandeva od posebnog značaja jer je upravo on čovek koji je doveo Severnu Makedoniju do velikog takmičenja posle gola u baražu Lige nacije protiv Gruzije.

Pandev je za nacionalni dres debitovao 2001. godine i do utakmice sa Holandijom zabeležio 121 nastup za reprezentaciju pa se tako nalazi na devetom mestu liste igrača koji su najviše puta nastupali za svoju državu.

Severnoj Makedoniji dao je ljubav, srce i nosio taj dres kako dolikuje upisavši 31 gol.

(Mondo/Beta)