OSTAJE ILI IDE?

NIJE TO TREBALO DA URADI, ZNATE DA JA TO SEČEM! Stanojević razjasnio problem sa Partizanovim strancem!

Autor Nebojša Marković

U finalu Kupa Srbije došlo je do nesuglasica u redovima Partizana kada je Maki Banjak odbio da uđe u igru, a trener crno-belih je prvi put otvoreno govorio o tom potezu defanzivca.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana se već uveliko spremaju za novu sezonu, a u utorak je bila prilika da se na zvaničan način otpočne nova takmičarska godina,

Igračima se prvo obratio predsednik kluba Milorad Vučelić, potom je za medije direktor Miloš Vazura govorio o transferima, a trener Aleksandar Stanojević je dosta govorio o strancima, među kojima je i Maki Banjak.

Stanojević je otkrio da se Žan-Kristof Bajbek nije pojavio na pripremama, jasno staviviši do znanja da je on sada "precrtan", ali šef struke crno-belih nije govorio samo o njemu.

Među temama razgovara bio je još jedan stranac u redovima "parnog valjka" - Maki Banjak. Defanzivac je u poslednjem meču prošle sezoen bio u centru pažnje kada je u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde odbio da uđe u igru, zbog čega je Stanojević morao da na teren uvede Bojana Ostojića.

"Svi igrači znaju svoj status i ja sam obično direktan u komunikaciji s njima gde im kažem koliko može da računa za narednu sezonu i da li uopšte može da računa. Što se tiče Banjakove situacije na derbiju, vi znate da sam ja po pitanju discipline radikalan i sečem to", počeo je Stanojević, da bi potom objasnio da sada ne postoje nesuglasice.

"Ali imam opravdanje za njega, jer se igrao derbi, on je stranac koji je očekivao da će igrati. Na poluvremenu sam umesto njega uveo Ostojića koji je odlično igrao i Zvezda nam nije dala gol niti šansu stvorila. Želeo sam da Banjaka uvedem u poslednjem minutu, on naravno kao pravi profesionalac nije trebalo to da uradi. Ali razumem, to je ljudska reakcija, ima i emociju, on pretpostavlja da će otići i onda ga potpuno razumem i nemam problem s tim. On je sve vreme bio maksimalno profesionalan i na treninzima. Da li će negde otići... Ima nekih ponuda da ode, ali da me ne shvatite pogrešno."

Postavlja se onda pitanje hoće li Banjak ostati u Humskoj i naredne sezone.

"Što se mene tiče, ako bude ostao, moći ćemo da igramo u odbrani sa tri štopera. Nemamo nikakav problem", poručio je Aleksandar Stanojević.