ZVANIČNO

ŠOK! TAKUMA ASANO PREDSTAVLJEN U NOVOM KLUBU: Ide u Bundesligu, Partizan sprema tužbu!

Autor Milutin Vujičić

Doskorašnji fudbaler Partizana i zvanično predstavljen u novom klubu. Takuma Asano će igrati u Nemačkoj.

Izvor: MN Press

Japanski fudbaler Takuma Asano predstavljen je danas u nemačkom Bohumu, povratniku u Bundesligu, potpisavši ugovor do 2024. godine!

Doskorašnji fudbaler Partizana, s kojim je jednostrano raskinuo saradnju početkom maja, dolazi kao slobodan agent, s tim da se sa tim neće složiti u taboru crno-belih i od ranije je najavljena tužba igrača, njegovog menadžera i budućeg kluba ako promeni sredinu.

Nemački klub je u objavi na zvaničnom sajtu samo podsetio da je Asanov poslednji klub bio Partizan, uz dodatak da je "raskinuo ugovor sa njima u maju" i da dolazi kao slobodan agent.

"Oduševljeni smo što je Asano izabrao Bohum. Ima internacionalno iskustvo i poznaje nemački fudbal, uopšte Bundesligu. Može da igra na više mesta u napadu i dobar je strelac. Pošto je imao obaveze sa reprezentacjom Japana, dozvolili smo da nam se pridruži kasnije, početkom jula", poručio je sportski direktor kluba Sebastijan Šindcilorc.


Videćemo kakva će biti reakcija Partizana na potpis Asana za Bohum, a generalni direktor crno-belih Miloš Vazura je istakao da je mnogo klubova odustalo od Japanca baš pošto bi kontaktirali njih i videli dokumentaciju na osnovu koje je raskinuo ugovor.

"Njegovi menadžeri znaju da klubovi pregovaraju sa nama i ako bi platiili transfer - onda bi mi povuklu tužbu, da ode kao da je bio tu. To je situacija koja se nikad nije desila u Partizanu, to je sraman čin da ostavi drugare, a bio je dobro plaćen i nije imao osnova da ode i to će se dokazati", poručio je baš juče Miloš Vazura i istakao da će se dokazati da je Partizan bio u pravu.

Takuma Asano je u Partizanu proveo dve nekompletne sezone i na 77 mečeva zabeležio 30 golova i 15 asistencija, a igrao je još za Arsenal, Štutgart, Hirošimu i Hanover.