TRANSFER

VOJVODINA DOVELA POJAČANJE IZ PARTIZANA: Na prvom "večitom" derbiju mu polomili nogu, postao bek od napadača!

Autor Milutin Vujičić

Transfer iz Partizana u Vojvodinu - talentovani desni bek Luka Cucin seli se u Novi Sad.

Izvor: MN Press

Vojvodina je u utorak stigla u Sloveniju gde će odraditi letnje pripreme, a fudbalerima novog trenera Slavoljuba Đorđevića pridružiće se još jedan novi igrač.

Klub je zvanično objavio da je potpisao trogodišnji ugovor sa Lukom Cucinom, doskorašnjim fudbalerom Partizana, pa je tako momak rođen 24. novembra 1998. godine postao treće pojačanje "lala" posle Aleksandra Busnića i Dušana Stevanovića.

Radi se o fudbaleru koji igra na poziciji desnog beka i prošao je čitavu omladinsku školu Partizana, ali se u prvom timu nije naročito naigrao.

Zanimljivo je da je Luka Cucin karijeru počeo kao napadač, a na prvom "večitom" derbiju u mlađim kategorijama Partizana doživeo je tešku povredu.

"Nećete verovati, ali počeo sam kao napadač. Još kao pionir doživeo sam veliki peh i mnogi su mislili da ću bataliti fudbal. Na prvom 'večitom derbiju' polomili su mi nogu i morao sam da napravim pauzu. Međutim, kada sam se oporavio - vratio sam se jači. Čak mi je trener Darko Tešović priznao da se nije nadao da će me opet videti. Mislio je da sam navukao strah od duela, a ja sam bio spreman da još žešće ulazim u njih. Doneo je odluku da me prebaci na desnog beka i tako je sve počelo", pričao je pre nekoliko godina Cucin.

Debitovao je kod Miroslava Đukića u sezoni 2018/19 i ukupno je nastupio na pet mečeva, zabeležio i dve asistencije, da bi potom doživeo tešku povredu metatarzalne kosti koja ga je mesecima udaljila sa terena.

Bio je na pozajmici u Spartaku i Inđiji, za koju je prošle sezone odigrao 31 meč.