SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

PARTIZAN BEZ SUME OTPUTOVAO NA PRIPREME: U Sloveniji 29 igrača, čekaju se pojačanja i 4 provere pred novu sezonu!

Autor Nebojša Marković

Sa iskusnim internacionalcem će to biti ukupno 30 igrača, a pred vama je sve što treba da znate o Partizanovom boravku u Ptuju.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana otputovali su u četvrtak na pripreme u Sloveniju, gde će odraditi drugi deo priprema.

Aleksandar Stanojević je u Ptuj poveo 29 igrača, Sejduba Suma je jedini nedostajao, a crno-beli će u Sloveniji odigrati četiri prijateljska meča.

Partizan se sprema za naporan početak sezone, kada će u novoj Konferencijskoj ligi pokušati da napravi dobar rezultat na evropskoj sceni, a u tome će im pomoći četiri rivala.

Trener Stanojević je nedavno istakao da Partizan čeka još dvojicu pojačanja i upravo bi oni mogli da se priključe crno-belima u Sloveniji, a pred vama je sve što treba da znate o startu priprema "parnog valjka".

KO JE OTPUTOVAO U SLOVENIJU?

Stanojević je u četvrtak na pripreme poveo 29 igrača:

Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Lazar Slavković, Aleksandar Miljković, Marko Živković, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Maki Banjak, Siniša Saničanin, Mateja Đorđević, Luka Subotić, Ivan Obradović, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Saša Zdjelar, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Aleksandar Šćekić, Miloš Jojić, Lazar Marković, Aleksandar Lutovac, Nikola Terzić, Nemanja Jović, Danilo Pantić, Samed Baždar, Bibras Natho, Nikola Štulić i Marko Milovanović.

GDE JE SEJDUBA SUMA?

Izvor: MN Press

Sejduba Suma bi trebalo da se ekipi priključi ovog vikenda. On je trenutno u Beogradu, a nalazi se u procesu dobijanja slovenačke vize, pa se zbog toga još čeka na njegov dolazak na pripreme.

KO SU PROTIVNICI PARTIZANA NA PRIPREMAMA?

Partizan će u Sloveniji odigrati četiri pripremna meča.

  1. Mura (šampion Slovenije) - 26. jun
  2. Koper (deveti tim Slovenije) - 30. jun
  3. Krakovija (14. tim Poljske) - 4. jul
  4. Rostov (deveti tim Rusije) - 8. jul

Sve utakmice biće emitovane na TV Arenasport i YouTube kanalu FK Partizan. Crno-beli se sa priprema vraćaju 9. jula.

KADA SU PRVI ZVANIČNI MEČEVI PARTIZANA?

Partizanov prvi zvanični biće u prvom kolu Superlige 2021/22, kada budu gostovali ekipi Proletera u Novom Sadu. To će biti za vikend 17. ili 18. jula, u zavisnosti od zakazivanja utakmica zbog TV prenosa.

Odmah posle toga počinje i evropska sezona. U prvom meču 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Partizan će 22. jula igrati protiv Dunajske Strede iz Slovačke. Revanš je sedam dana kansije, a između ta dva meča, crno-beli će gostovati i Vojvodini u domaćem prvenstvu.