PROZIVKA CRVENO-BELIH

ZVEZDA MI ISPUNILA SVE ŽELJE, TO SU MOJA POJAČANJA: Stanković ima misiju - Ako hoćeš u Ligu šampiona, pobedi šampione!

Autor Dušan Ninković

Početak priprema za novu sezonu u Ljutice Bogdana donosi stare ciljeve.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su u četvrtak pripreme za novu sezonu u kojoj će crveno-beli i ovoga puta ciljati na plasman u Ligu šampiona.

Na startu nove sezone obratio se sportski direktor Mitar Mrkela, a crveno-beli su potom odradili i prvi trening u novoj sezoni.

Crvena zvezda će otputovati na pripreme u Austriju, a na prozivci Dejana Stankovića bilo je prisutno 28 igrača:

Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić, Marko Ćopić, Miloš Degenek, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Radovan Panković, Srđan Babić, Milan Rodić, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Mirko Ivanić, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Aleksa Vukanović, Slavoljub Srnić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Nikola Krstović, Filipe Falko, Aksel Bakajoko, El Fardu Ben, Marko Lazetić, Aleksa Matić, Nikola Stanković.

Stanković se potom obratio novinarima na startu nove sezone.

"Zvezda je velika obaveza, u Zvezdi je lepo i teško. Ne bežimo od obaveza i ambicija. Tako gledamo i na ovu sezonu. Sve što možemo da napadnemo ćemo napasti, kao i prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, bitno je prvenstvo i kup. To zaslužuje Crvena zvezda i njeni navijači."

Glavni cilj biće plasman u Ligu šampiona, a Stanković zna da to neće biti lako.

"Da bi ušao u Ligu šampiona, moraš da pobediš šampiona. To ćemo imati već u drugom kolu i dva jaka protivnika koji su mogući na startu. Moglo je to i bolje, ali ako hoćeš u Ligu šampiona, moraš da pobeđuješ. Imamo sačuvanu okosnicu tima, radimo na pojačanjima strpljivo, biće ih dva do tri i koji će doneti dodatni kvalitet ovom timu da bismo mogli da napadnemo kvalifikacije za Ligu šampiona onako kako treba."

Trener Zvezde kaže da je za njega najvažnije da je "kostur" tima ostao u klubu.

"Sve želje koje sam imao su ostale, momci kao Sale Katai, Ivanić, tu je Babić, ostao je Ben, Falko... To su pojačanja, zadržali smo okosnicu tima, i da na to dodamo još dva-tri pojačanja da zaokružimo celu priču."

Prvi rivali u kvalifikacijama za Ligu šampiona nisu jednostavni, ali Zvezda će ići korak po korak.

"Gledali smo Kairat i Makabi Haifu. Manje-više već sad znamo sve o njima, ali do tada ima vremena. Ovaj početak priprema ćemo raditi na nama, jer igrajući svaka tri dana, morali smo da radimo u hodu. Sad imamo vremena da izbacujemo te sitnice iz igre."

Stanković se dotakao i pozajmice Dijega Falćinelija.

"Dijegu je istekla pozajmica i vratio se u Italiju. Uradio je ono zbog čega je došao, bilo je i korone i povrede i možda nije završio sezonu kako smo očekivali, ali u celoj priči, on je odradio pošten i dobar posao za Crvenu zvezdu."

Na kraju, bilo je priče i o dolasku Aleksandra Dragovića, reprezentativca Austrije koji je trenutno na Evropskom prvenstvu.

"Dragović će dobiti mini odmor i treba da dobije. Zadovoljan sam njim, on je neko ko uzima odgovornost i koje odigrao dosta jakih utakmica. On će doprineti razvoju naših mladih igrača. Imaće mlađi igrači od koga da nauče i da vide mnogo toga", rekao je Dejan Stanković u prvom obraćanju u novoj sezoni.