Ne mogu da pogode!

ŠANSA ZA HRVATE! ŠPANCI U VELIKOM PROBLEMU: Enrike nema izbora, i rezervni golmani šutiraju penale!

Autor Dušan Ninković

Čovek koji je nedavno primio 11 golova sa penala, a zatim promašio odlučujući, takođe pokušava.

Fudbalska reprezentacija Španije promašila je poslednjih pet penala, a pred meč nokaut faze sa Hrvatskom moraju da strepe od nerešenog rezultata. Ukoliko se pobednik bude dobijao tokom penal-serije, Španci će biti u problemu.

Zato igrači Luisa Enrikea moraju da vežbaju, a među onima koji su se uigravali za šutanje sa bele tačke bio je i tragičar Mančester junajteda. David De Hea je u finalu Lige Evrope šutirao penal za svoj tim, promašio i prepustio trofej Viljarealu!

Enrike je odlučio da svi igrači koje ima na raspolaganju, uključujući i trojicu golmana, vežbaju penale kako bi bili spremni da preuzmu odgovornost ako dođe do penala.

Iako je David De Hea izgubio mesto u startnoj postavi od odličnog Unaija Simona, čuvar mreže Mančester junajteda bi mogao neočekivano da dobije šansu da popravi utisak. Ukoliko bi na treninzima pokazao da su mu penali jača strana...

Podsećamo, u finalu Lige Evrope nije odbranio nijedan od 11 penala ekipe Viljareala, a zatim je njegov veoma loš udarac zaustavio golman ''žute podmornice''.

U nizu od pet promašenih penala učestvovali su Serhio Ramos sa dva udarca, Abel Ruiz, Đerar Moreno (protiv Poljske) i Alvaro Morata (protiv Slovačke). Selektor Španije nema baš sjajan izbor pred meč protiv Hrvatske!