Intervju

ZVEZDA SPREMA BORJANOVOG NASLEDNIKA: Učitelj golmana predviđa – brzo će biti u Top 3 u Srbiji

Autor Mladen Šolak

"On je veliki potencijal i budućnost srpskog fudbala", rekao je za MONDO trener golmana Dragan Sretenijević.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda priprema se za novu sezonu u Austriji, prošla je i prvi test, a trener golmana Pjerluiđi Brivio zadužen je za rad sa Zoranom Popovićem, Milošem Gordićem i Markom Ćopićem, dok je kapiten Milan Borjan donedavno imao obaveze sa reprezentacijom Kanade.

Na MONDU ste mogli da čitate da među golmanima više nije tandem Nikola Vasiljević – Aleksandar Stanković, pa Dejan Stanković trenutno bira među navedenom trojkom, u kojoj je ime Miloša Gordića (21) sve zvučnije ljubiteljima fudbala.

Đak Crvene zvezde skrenuo je pažnju na sebe prošle sezone, dok je odlično branio noseći dres Mačve, a njegov trener iz Šapca Dragan Sretenijević pričao nam je o talentu perspektivnog golmana

"Gordić je veliki potencijal, budućnost srpskog fudbala. Uz adekvatan rad i utakmice očekujem vrlo brzo da bude među najbolja tri golmana u Srbiji. Već ima nastup u A reprezentaciji, a za mladu selekciju na poslednjoj utàkmici protiv Brazila je bio kapiten", podsetio je Sretenijević za MONDO.

Izvor: MN Press

Iskusni učitelj golmana skoro dve decenije obučava čuvare mreže, a u Šapcu se uverio u Gordićev potencijal.

"U Mačvi sam proveo prelepih godinu i po dana radeći sa Puletićem, Živkovicem i ostalim golmanima. Uživao sam u radu. Prošle sezone sam imao fantastičan trio golmana: Nemanja Gordić - Nikola Perić - Filip Samurović. Gordić se istakao dobrim odbranama, mnogo je napredovao kroz trenažni proces i utakmice, gde je na mnogima bio najbolji na terenu i uspešno branio gol", rekao je on.

Sretenijević je deo trenerske karijere proveo i u omladinskoj školi Crvene zvezde, a godinama je radio i u inostranstvu sa poznatim srpskim trenerima. Najduže je trenirao golmane Al Šardže iz Emirata.

"Tamo sam proveo sedam godina, da bih 2018. na poziv Ivana Jovanovića prešao u Al Nasr radeći u mladom timu sa Goranom Čumićem koji je bio trener golmana prvog tima".

Posle episode u Šapcu, opet je otišao u Aziju minulog proleća i u Saudijskoj Arabiji sarađivao sa bivšim trenerom Čukaričkog i Vojvodine, Aleksandrom Veselinovićem.

"Veselinović mi je prijatelj i pozvao me je da pređemo u Al Batin, da probamo da izborimo opstanak. Taj cilj smo ispunili uz fantastične rezultate".

Ovog leta Al Batin je preuzeo Nenad Lalatović, a Sretenijeviću je u sećanju ostao Urugvajac Martin Kampanja, koji je u reprezentaciji rezerva Fernandu Musleri.

"U to vreme bio je prvi golman reprezentacije jer je Muslera bio povređen, a sada mu je rezerva na Kupu Amerike. Ima vrhunski kvalitet, 32 godine, veliko iskustvo, ali sluša savete i ima veliku želju da radi i napreduje. Zajedno smo napravili veliki pomak", dodao je Sretenijević.