Ne dolazi?

ZVEZDINU ŽELJU AGENT NUDI SVIMA! Potreban za kvalifikacije, a nije blizu: Stanković ga čeka za Ligu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Levi bek iz Kolumbije, koji godinama igra u Evropi, velika je želja Crvene zvezde za mesto levog beka.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda čeka levog beka iz Španije, povremenog reprezentativca Kolumbije Huana Mohiku, a njegov agent ovih dana sklapa i druge poslove. Umesto da se konkretizuje priča oko Mohikinog dolaska u Beograd, menadžer pokušava da mu nađe neki drugi klub...

Po pisanju španskih medija Mohika koji je igrač Đirone i prethodnu sezonu je proveo u Elćeu, mogao bi pored Srbije da ode i u Tursku ili Grčku!

Levi bek koji je Zvezdi neophodan, posebno nako što je Milan Rodić pokazao želju da napusti klub, trenutno ne zna gde će igrati naredne sezone, ali njegov agent ima velike planove. Igrača, koji je ostavio dobar utisak u Ećeu, ovih dana mogu da dovedu Alaves, Trabzon, Olimpijakos, pa čak i AEK, u kom je trener Vladan Milojević!

Ostaje nejasno da li menadžer kolumijskog fudbalera ne želi da levi bek završi u Srbiji ili samo traži najbolju ponudu, ali zna se da Crvena zvezda nema previše vremena za čekanje.

Jasno je da Mohika neće ostati u Đironi, verovatno ni u Elćeu, iako je igrao veoma dobro u njihovom dresu. Oni su imali priliku da ga zadrže, ali samo ako plate 2,5 miliona evra, što je previše za njihove standarde, pa im ostaje tek nada da bi mogli da spuste cenu. To će pokušati da iskoriste drugi klubovi velikih ambicija, poput Trabzona ili Olimpijakosa, koji mogu da ponude Kolumbijcu i iskustvo u međunarodnim takmičenjima.

Mohika je u Evropi igrao za Rajo Valjekano, Vlajadolid, Đironu, Atalantu i Elće, u kom je proveo poslednju sezonu. Za reprezentaciju svoje zemlje nastupio je 13 puta.

Dejan Stanković se nadao da će imati kompletiran tim na početku priprema, ali to nije slučaj. Pored Aleksadra Dragovića koji kasni zbog Evropskog prvenstva, crveno-belima nedostaje i napdač.

Pregovori sa Aleksandrom Prijovićem su propali, pa će pojačanje u napadu verovatni biti neki strani fudbaler.