Fudbal

DA LI MOŽE BOLJE OD RIKARDA? ODBIO JE MILIONE ZBOG PARTIZANA! Iliev govorio o ALAVOSTI i bahatosti nekih menadžera!

Autor Mladen Šolak

Crno-beli predstavili svog novog-starog napadača, Rikarda Gomeša.

Izvor: Youtube/screenshot/FK Partizan Beograd

Partizan je predstavio svog novog-starog napadača, Rikarda Gomeša!

Špic sa Zelenortskih Ostrva potpisao je za crno-bele i opet zadužio opremu koju je sa velikim uspehom nosio i u sezoni 2018/19, kada je postigao 26 golova.

Njega je u utorak na stadionu u Humskoj predstavio Ivica Iliev.

"Veliki dan za navijače Partizana i za sve nas. Počeo bih rečima 'obećano - ispunjeno'. Najavili smo top napadača i da li može bolje od Rikarda? Svi znamo da je Rikardo najbolji strelac u jednoj sezoni od svih stranih napadača koji su ikad igrali u Partizanu. To sve govori o njegovim kvalitetima i o tome šta očekujemo od njega", rekao je Iliev novinarima.

On je otkrio i zanimljiv detalj prelaznog roka od pre tri godine, kada je Rikardo prvi put stigao u Partizan.

"Kada sam odlučio da dovedem Rikarda pre tri godine, naš šef stručnog štaba Sale Stanojević bio je trener kluba u Saudijskoj Arabiji i hteo je da ga dovede istovremeno kada i Partizan. Kada je Sale čuo da ga želimo, kao veliki partizanovac kome je Paritzan u srcu, odlučio je da se džentlmenski povuče iz te priče".

Iliev zadovoljno dodao i...

"Kako drugačije reći da je Rikardo najbolji mogući izbor kada smo se i tada i sada i trener i ja odlučili za ovakvog napadača. Prvi i najbitniji deo obećanja smo ispunili. Kada pogledamo prethodnu sezonu, najviše nam je nedostajao napadač top klase".

"ODBIO JE 3 MILIONA ZA 2 GODINE"

Izvor: MN Press

Takođe, on je istakao i da je centarfor napravio ustupak i odbio veliki novac da bi stigao nazad u Beograd.

"Dodao bih da je Rikardo pokazao neverovatnu ljubav prema našem klubu i rekao mi je telefonom 'Vraćam se kući'. Sve je čekalo 15-20 dana jer je njegov klub bio u situaciji da zaradi, a taj transfer koji je imao od drugog kluba iz Saudijske Arabije bio je gotovo tri miliona za dve godine. Rikardo je sve to odbio i doveo u čuđenje ljude koji su vodili ceo taj posao, da li je to realno u našem fudbalu i svetu?".

Iliev je rekao da je iskusni napadač i prošle sezone bio spreman da se priključi crno-belima.

"Rikardo je ostao dosledan svojim idejama, stavovima i čak mogu reći da je i prošle godine insistirao da se pridruži Partizanu. Ljubav prema klubu je prevagnula, srećan sam, ponosan i želim mu dobrodošlicu i da najmanje postigne golova bar kao u prošloj sezoni kod nas".

Da li je njegovim dolaskom završen prelazni rok?

Iliev je rekao da crno-beli i dalje traže nove igrače i još jednom se osvrnuo ka neuspešnom dovođenju Žulijana Engoja (23) iz Belgije.

"Sigurno da radimo na novim pojačanjima i očekujem uskoro sigurno još jednog igrača. Mogli ste da pročitate u medijima, paralelno smo radili na jednom vrhunskom potencijalu, vrhunskom igraču i na kraju se iz najbizarnijih razloga to nije desilo. Iako je na startu to izgledalo kao nemogući posao, doveli smo ga pred svršen čin. Nažalost, prisutna je alavost i bahatost pojedinih ljudi u ovom surovom svetu gde menadžeri odlučuju mnogo toga... I pored dogovora sa klubom i igračem nismo uspeli da realizujemo taj transfer", objasnio je Iliev.

"NEĆEMO STATI, JAČAMO NAPAD"

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

On je naglasio da je svima u klubu sve vreme prioritet bio Rikardo.

"Međutim, svima nam je bio prioritet Rikardo i svim silama smo radili taj transfer. Nećemo da stanemo, već ćemo pojačati ofanzivnu liniju tima. U procesu je dolazak još jednog napadača, drugog ili krilnog, koji bi pravio tandem sa Rikardom"

Rikardo kreće ka Sloveniji odmah i večeras će pre ponoći biti uz ekipu.