Fudbal

VEROVALI ILI NE, MESI JE SLOBODAN IGRAČ: Barselona se više ne pita, prvi put od 2000!

Autor Mladen Šolak

Sada je zvanično, Lionel Mesi je slobodan igrač!

Zvuči neverovatno, ali je tačno. Lionel Mesi (34) je potpuno slobodan igrač i bez ikakve obaveze prema Barseloni može da odabere novi tim.

Godinu nakon što je prošlog leta neuspešno pokušao da ode, sada su mu potpuno otvorena vrata jer je istekao ugovor prema kojem je nezvanično zaradio 657 miliona dolara za četiri godine.

Tačno u ponoć između 30. juna i 1. jula on je postao "slobodan agent" košarkaškim rečnikom i iako su verovatno u toku njegovi pregovori sa Barselonom, i dalje nije potvrđeno da li će ostati u jedinom klubu za koji je nastupao od kada je stigao u Evropu iz Argentine 2000. godine.

Ipak, od kada je potpisao ugovor na čuvenoj salveti pa do danas, Mesi nije bio bez ugovora. 

Gde će nastaviti karijeru? Dobro obavešteni novinari poput Giljema Balaga najavljivali su da bi sve moglo da bude završeno i pre jula, ali ipak nije ispalo tako. Mesi je trenutno sa reprezentacijom u Brazilu, gde će za dva dana igrati četvrtfinale Kopa Amerike protiv Ekvadora.

U međuvremenu, sigurno će biti nagađanja o njegovom mogućem odlasku u Mančester siti kod Pepa Gvardiole ili u Pari Sen Žermen kod Nejmara ili u Ameriku.

"Stvari sa Mesijem idu dobro, iako još nije sve završeno. Naš odnos je veoma dobar, Mesi voli Barselonu i voleli bismo da ostane", rekao je prvi čovek Barselone Đoan Laporta još u maju, a preneo Bi-Bi-Si.

Međutim, od tada su prošle nedelje, a i dalje nema zvanične potvrde da je Mesi potpisao i da će sledeće sezone igrati sa nizom novih igrača, među kojima je i Holanđanin Memfis Depaj.

Kada je ove noći sat otkucao ponoć, Leo je prvi put u karijeri postao potpuno slobodan da ode bez obeštećenja iz kluba sa kojim je četiri puta osvajao Ligu šampiona i 10 puta titulu prvaka Španije.