TENZIJE

"HRVATSKA IGRA KAO GO**O" - SELEKTOR MU ODGOVORIO: Da ja to napišem, ostavio bih za ceo život! Ne bih brisao...

Autor Milutin Vujičić

Selektor "vatrenih" Zlatko Dalić replicirao je Rebiću posle priča da da reprezentacija igra...loše.

Hrvatska je kao vicešampion sveta stigla na Evropsko prvenstvo, ali nije uspela da opravda taj epitet kraj svog imena. "Vatreni" su zaustavljeni u osmini finala protiv Španije, a osim po pogrešnom dresu - njihov nastup će se pamtiti i po lošoj atmosferi unutar tima.

Opravdane sumnje medija potvrdile su poruke Anta Rebića, jednog od tragičara nastupa Hrvatske, koji se obračunavao sa kritičarima poput Prosinečkog i osvrnuo se na loše igre reprezentacije.

"Nakon svega, nije ni bitno ko je 'krivac', činjenica je da smo zadnje 2-3 godine kao go**o", napisao je Rebić na Instagramu i brzo obrisao, ali je to stiglo do medija, naravno i do selektora Zlatka Dalića koji mu nije ostao dužan.

Prilikom gostovanja na HRT govorio je o igrama Hrvatske na EP, a dotakao se i Rebića za koga je rekao da ga neće izbaciti iz reprezentacije.

"Koji je to neuspeh u ove tri godine? Mi smo u mom mandatu imali 15 poraza. Gubili smo od velikih reprezentacija, prvaka sveta i prvaka Europe. Moja mrlja je poraz 6:0 u Elčeu i dva poraza od Mađarske i Slovenije. To je moja mrlja i moj neuspeh, ništa drugo", odbranio se Dalić i pokušao da smiri kritičare koji su nezadovoljni igrama Hrvatske od finala Mundijala.

"Poštujem i neka svako kaže ono što ima, ali ja bih, da sam to rekao ili napisao, ostavio to za ceo život. Ne bih brisao...", rekao je Dalić i zaključio:

"Ko sam ja da zatvaram vrata reprezentacije bilo kome? Nikad nisam nikome zatvorio vrata i neću".

U međuvremenu je Rebiću replicirao i Robert Prosinečki, u njegovom stilu, dok se ostali igrači reprezentacije Hrvatske nisu izjašnjavali o stavu napadača Milana.