KRVNIČKI!

JEZIVO! KUNG-FU POTEZ KOJI JE SVE ZGROZIO: Brazil lepim golom tukao Čile, ali Kopa Amerika bruji o ovom startu! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Gabrijel Žezus je bio potpuno nemaran, pa ne čudi da je zvezda Mančester sitija dobila crveni karton.

Izvor: Streamable.com/Printscreen

Neobičan meč u četvrtfinalu Kopa Amerika. Jeste Brazil uspeo da na svom terenu savlada Čile i plasira se među četiri najbolja tima na kontinentu, ali su u dva minuta prešli put od lepog pogotka do pogibeljnog "kung-fu" poteza njihove zvezde.

Lukas Paketa je bio heroj "selesaa", ali je Gabrijel Žezus ubrzo postao tragičar u potezu koji je zgrozio Južnu Ameriku.

BRAZIL - ČILE 1:0 (0:0)
/Paketa 46/

Nakon što je selekcija Perua posle ludog meča u prvom meču četvrtfinala obezbedila plasman u narednu rundu - bilo je 3:3 posle regularnih 90 minuta protiv Paragvaja, a viđen je i po crveni karton an obe strane, pre nego što su Peruanci slavili u penal-seriji - selekcija Brazila obezbedila okršaj upravo protiv njih.

Ali nije Brazilu bilo nimalo lako protiv Čilea. Daleko od toga da su blistali, u prvom poluvremenu su imali samo jednu ozbiljnu priliku, da bi selektor Tite rešio da u poluvremenu napravi ključnu promenu.

Umesto Roberta Firmina na terenu se našao Lukas Paketa i praktično za minut od nastavka igre posle lepe akcije doveo Brazil u vođstvo - 1:0.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Ipak, umesto da Brazil zajaše na talasu posle rano ostvarenog vođstva u nastavku, "presekao" ih je katastrofalan potez Gabrijela Žezusa. Samo dva minuta nakon gola, u borbi za loptu, pravim kung-fu udarcem krvnički je udario Euhenija Menu.

Ispostavilo se da Menu nije bio teže povređen, ali je Žezus dobio i te kako zaslužen crveni karton.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Do kraja meča je Čile imao inicijativu, napadali su preko Artura Vidala, ali je Brazil sačuvao prednost i u polufinalu će igrati protiv Perua.

Sada su na redu mečevi još dva četvrtfinalna okršaja u drugoj polovini žreba: Urugvaj - Kolumbija i Argentina - Ekvador.