Dramatično!

KO ĆE POSTATI NOVI ŠAMPION EVROPE (ANKETA)? Tri utakmice do kraja EURO 2020, čekamo prvaka!

Autor Dušan Ninković

Polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu i pravo vreme za anketu - ko će stići do trofeja?

Znamo imena četiri tima koja će se boriti za trofej i jedan od njih naslediće svrgnutog prvaka, Portugal.

Evropsko prvenstvo u fudbalu traje još samo nekoliko dana, a očekuju nas utakmice koje će nam otkriti novog šampiona kontinenta.

Mesto u polufinalu izborile su Italija, Španija, Engleska i Danska, što je pomalo iznenađujuće, ali svaki od ovih timova nam je priredio nešto spektakularno.

Hvala im za fantastičan fudbal prethodnih nedelja. Šta mislite, ko osvaja?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

U prvom polufinalu igraće Italija i Španija, a taj meč je na programu 6. jula na Vembliju. Utakmica će se igrati od 21:00, što je termin u kom ćemo gledati sve mečeve do kraja turnira.

Italijani su vrlo dominantno prošli kroz grupnu fazu, zatim i protiv Austrije i Belgije prikazali fantastičan fudbal, a trenutni tim ne liči na stereotipe. Igračka legenda kakva je Roberto Manćini donela je fudbalerima mnogo samopouzdanja, a sada taj tim gaji napadački fudbal sa mnogo trčanja na kakvo možda i nismo navikli...

Španija je na turnir došla sa mnogo problema, korona virusom i nakon precrtavanja nekoliko velikih imena sa spiska. Dva meča su se mučili, pa proradili protiv Slovačke. Protiv Hrvata su napravili spektakl sa osam golova, a Švajcarce izbacili na penale, iako je i tu bilo problema.

Ovaj meč je klasik evropskog fudbala i ne bi trebalo propustiti ga!

Drugo polufinale igraće Danska i Engleska, ekipa koja će na svom terenu imati priliku da stigne do trofeja. Taj meč je na programu 7. jula, takođe se igra na Vembliju, a Englezi će imati podršku!

Mada, cela Evropa će navijati za Dansku. Priča kakvu oni imaju ne viđa se svaki dan. Na početku prvog meča turnira Kristijan Eriksen je kolabirao na terenu, reanimiran je i prebačen u bolnicu, a oporavlja se gledajući saigrače. Oni igraju zbog njega, pa su nakon poraza od Belgije savladali Rusiju, Vels i Češku, u mečevima koji su im bili ključni za prolaz dalje.

Engleska je, po tradiciji, sebe stavila na mesto prvog favorita. Dok su ostali pričali o Francuskoj, Portugalu i Belgiji, oni su se nadali da će domaći teren na Vembliju biti prednost u finalu, a da će publika moći da pogura Sautgejtov tim do trofeja. Trenutno su na samo jedan korak od toga, pošto igraju polufinale Evropskog prvenstva. U toj fazi su zaustavljeni na mundijalu u Rusiji!

Čeka nas uzbudljiv finiš Evropskog prvenstva. 

Tagovi