"LEPO IZGLEDA"

NOVI STADION U BEOGRADU? ČUKARIČKI IMA PROJEKAT: Liga šampiona na Banovom brdu već ovog leta, postoje VELIKI planovi!

Autor Nebojša Marković

Već ovog leta na stadionu Čukaričkog igraće se međunarodni mečevi u dva UEFA takmičenja, a u klubu pažljivo planiraju buduće korake po pitanju njihovog stadiona.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog ove sezone ponovo igraju na tri fronta. Osim takmičenja u Superligi i Kupu Srbije, takmičiće se i u novoj UEFA Konferencijskoj ligi.

No, na njihovom stadionu će se ovog leta igrati i utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona, a na Banovom brdu postoje planovi za izgradnju novog stadiona!

Sve to je potvrdio Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog, kluba koji bi voleo da u sezonama koje predstoje "razdvoje" dva beogradska "večita" rivala i uguraju se između njih na tabeli.

Pre svega toga, na Banovom brdu će se uskoro igrati i meč kvalifikacija za Ligu šampiona - beloruski prvak Šahtjor iz Soligorska biće domaćin bugarskom Ludogorecu.

"Imamo dobar odnos sa Šahtjorom, tamo je otišao naš igrač Eze, napravili smo lep transfer. Pitali su nas da li bi mogli da igraju na našem stadionu, izašli smo im u susret", počeo je Matijašević.

"Značiće i ljudima u Srbiji da mogu da gledaju meč kvalifikacija za Ligu šampiona, da se ona ne igra samo na stadionima Crvene zvezde i Partizana. Nekad su i naše ekipe igrale van granica Srbije, treba biti čovek i izaći u susret. Uz to, Belorusi imaju nekoliko igrača koji su igrali u našoj ligi, biće im lepo da igraju na stadionu Čukaričkog."

Izvor: MN Press

Matijašević je izrazio nadu da će biti rešen spor sa Sportskim društvom, kao i da će uskoro na Banovom brdu nići prelep stadion.

"Prvi put posle osam godina ima želje da se taj problem reši. Mi zaista ne tražimo ništa, samo da normalno funkcionišemo. Gospodin Srđan Kolarić, predsednik Gradske opštine Čukarica ima želju da pomogne. Ne kažem da nekoga treba oterati, svima treba izaći u susret. Kancelarije stoje prazne... Videćemo i šta će biti sa terenom, krenućemo sigurno ubrzo sa rekonstrukcijom istočne tribine. Nadam se da ćemo napraviti i stadion. Imamo projekat, mnogo lepo izgleda. Šteta je i za grad i državu da nema takav stadion, na kojem bi mogla da igra i mlada reprezentacija, eto sada će se igrati i Liga šampiona... Bilo bi nešto slično TSC-u", istakao je Matijašević.