Skandal"

HAOS U BARSELONI - DOVELI ČETVORICU, A NE MOGU DA IGRAJU! Treba da ubede Mesija, liga im zabranila pojačanja!

Autor Dušan Ninković

Četvorica novih fudbalera Barse neće biti registrovani dok se ne srede plate u klubu.

Izvor: Profimedia

Fudbalski klub Barselona je rešio da pravi rezove, kako bi Lionel Mesi ostao u timu i narednih godina. Tokom prethodne sezone su promenili predsednika kluba, ovog leta su već angažovali četiri pojačanja, ali je sada nastao novi problem.

Lionel Mesi je slobodan igrač, njegov ugovor je istekao u prvim minutima 1. jula. Da stvari budu gore po Barselonu, fudbaleri koje su doveli kako bi Argentinca ubedili da ostane ne mogu da budu registrovani. Liga je stavila zabranu na to!

Katalonci zbog prevelikih plata u svom prvom timu, čime krše pravila u Španiji, ne mogu da registruju nove fudbalere. Da bi se to desilo, moraju da ''skrešu'' plate prvotimcima. Prvobitna ideja je da se to uradi preko Samjuela Umtitija, koji bi bio poslat u neki drugi tim, a druga opcija je Filipe Kutinjo.

Trenutno Barseloni ''nedostaje'' 200 hiljada evra nedeljno, koji moraju da se stvore pred početak sezone. Erik Garsija (Mančester siti), Emerson Rojal (Real Betis), Memfis Depaj (Olimpik Lion) i Serhio Aguero (Mančester siti) čekaju na to...

Ukoliko bi francuski štoper i brazilski ofanzivac ovog leta napustili tim i potpisali ugovore za neke druge ekipe, Barselona bi uspela da se izvuče iz problema.

Ali... Za njih trenutno nema interesovanja. Dok ga ne bude, Barselona je morala da se okrene drugim rešenjima.

Za sada su prodati Konrad de la Fuente, Žan-Kler Todibo i Žunior Firpo, ali je trošak na plate i dalje iznad limita koji propisuje Primera!

Trinkao je poslat na pozajmicu u Vulverhempton, kako bi se budžet za plate smanjio, a ugovor sa misterioznim Mateusom Fernandesom, koji je imao ugovor na još četiri godine, a nikada nije zaigrao za Barselonu.

U klubu je očigledno haos i dalje, a Lionela Mesija tek treba da ubede da potpiše novi ugovor. On je trenutno na Kopa Americi, koja se završava tek 10. jula!