Uživo

ZVEZDA IGRALA PRED HILJADAMA NAVIJAČA - I SPREMNA JE! Prštalo na sve strane, 1:1 kao da je za Ligu šampiona!

Crvena zvezda nije pobedila u poslednjoj proveri, ali je spremna za sezonu!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda je završila pripreme u Austriji i ekipi Dejana Stankovića predstoji povratak u Srbiju, gde za nedelju dana počinje prvenstvo. Večeras je, na generalnoj probi, srpski šampion remizirao sa Šturmom iz Graca (1:1) pred navijačima koji su u dobroj meri navijali za crveno-bele!

Golove su postigli El Fardu Ben u 11. minutu i Oteri Kiteišvili u 82. minutu, sa bele tačke. Šturm je sa bele tačke prvo imao jedan promašaj, kada je Milan Borjan u 49. minutu zaustavio udarac Jančera.

Šturm - Crvena zvezda 1:1 (0:1)
/Kiteišvili 82 - Ben 11/

Fantastično je bilo posmatrati meč odigran u Gracu i verovatno se niko od navijača koji su kupili kartu nije pokazao. Umesto generalne probe Šturma i Crvene zvezde dobili su pravi takmičarski susret koji je ličio na kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prštalo je na sve strane od duela, borba je bila za svaku loptu, a šanse su se ređale pred oba gola.

Najbolje za Crvenu zvezdu promašivali su Aleksandar Katai u prvom i Filipo Falko u drugom delu meča, kada su mogli da obezbede i pobedu srpskom timu. Nisu bili precizni, ali kontrolne utakmice i služe da se na delu vide različite kombinacije.

Tako je Stanković na početku izveo tim u formaciji 3-4-3, a susret završio u 4-4-2, dok su se kroz 90 minuta odličnog fudbala menjale još neke varijacije na temu. Crveno-beli su večeras predstavili Aksela Bakajoka kao ving-beka, El Fardu Bena kao napadača iza kog igraju Katai i Ivanić, ali i formaciju u kojoj su Babić i Pankov pored najvećeg pojačanja - Aleksandra Dragovića!

Posebno treba istaći debi Petra Stanića, koji je odigrao poslednjih nekoliko minuta i sjajno ''zategao'' jedan udarac u finišu. Na njegovu žalost, rezervni golman Šturma Luka Marić je intervenisao i loptu skrenuo u korner.

Crvena zvezda otvara sezonu utakmicom protiv Vojvodine 16. jula, a sredinom naredne nedelje igra prvi evropski meč, na gostovanju Kairatu ili Makabiju iz Haife.

22:28

KRAJ!

Crvena zvezda je remizirala u četvrtoj, poslednjoj proveri na pripremama u Austriji, protiv Šturma iz Graca. Gol za srpski tim postigao je El Fardu Ben, a izjednačio je Kitaišvili sa bele tačke.

22:26

Stanić!

92. minut - Kakav šut mladog Petra Stanića, kakva odbrana Luke Marića. Vezni fudbaler Crvene zvezde mogao je da postigne spektakularan gol na debiju, ali se rezervni golman austrijskog tima isprečio!

22:23

Sastav Zvezde na kraju meča!

Popović - Gajić, Pankov, Eraković, Gobeljić - Falko, Stanić, Krstičić, Srnić - Krstović, Dioni.

22:21

Falko!

86. minut - Odličan napad Krstovića, pravovremeni pas za Falka, ali Italijan nije uspeo da savlada mladog Luku Marića na golu Šturma.

U ovim trenucima je na terenu i Loi Dioni, poslednje pojačanje crveno-belih, igrač koji je na pozajmici iz Anžea.

Izvor: MN Press

22:17

Izmena!

Mladi Petar Stanić koji je stigao iz pančevačkog Železničara zamenio je Seku Sanoga.

22:16

GOOOOOOL - Kiteišvili, 1:1!

82. minut - Borjan je odbranio prvi penal, Popović nije drugi. Gruzin Kiteišvili je bio precizan, pa je sada nerešeno u Gracu. Ostalo je još manje od deset minuta fudbala.

22:15

PENAL ZA ŠTURM!

81. minut - Oborio je Seku Sanogo rivala na ivici kaznenog prostora i napravio drugi kazneni udarac na današnjem meču.

22:14

Poslednjih 10 minuta - 0:1!

Crvena zvezda ima prednost još od pogotka El Fardu Bena u 11. minutu, a odbrana srpskog šampiona odoleva iako je često bila pod jakim pritiscima!

22:13

Izmena!

80. minut - Milan Borjan prepušta kapitensku traku Radovanu Pankovu, a Zoran Popović staje među stative!

Izvor: MN Press

22:09

Problem ima Srnić!

Samo nekoliko desetina sekundi proveo je Slavoljub Srnić na terenu, pre nego što se požalio na bol u ramenu. Odmah je dotrčao do linije, kako bi mu lekarski tim ukazao pomoć, ali deluje da će moći da nastavi susret!

22:06

Izmene!

Slavoljub Srnić, Nenad Krstičić i Filipo Falko menjaju Kataija, Ivanića i Bena. Potpuno nova ofanzivna linija u veznom redu.

21:56

Čuda pravi Mirko Ivanić!

Fantastična igra ofanzivnog veznog igrača za kog nemaju rešenje domaći fudbaleri kada god krene u trk.

Izvor: MN Press

21:53

Izmena!

Milana Rodića zamenio je Strahinja Eraković, koji će poslednjih pola sata odigrati na mestu levog beka!

21:49

Krstović!

54. minut - Odbila se lopta do mladog Crnogorca, a on je probao da pogodi bliži ugao. Ipak, samo spoljni deo mreže!

Izvor: MN Press

21:47

Jančer!

53. minut - Opasan je Šturm i u nastavku meča... Ponovo je pretio Jakob Jančer, jedan od najopasnijih igrača austrijskog tima!

21:44

BRANI BORJAN!

49. minut - Pokušao je Jančer da šutem u svoju desnu stranu savlada Borjana, ali je to bilo blago i neprecizno. Lako je intervenisao iskusni golman, pa Zvezda i dalje ima prednost!

Izvor: MN Press

21:42

PENAL ZA ŠTURM!

48. minut - Igrao se Srđan Babić na dvadesetak metara od gola, izgubio loptu, a Sanogo je morao da ruši Jebou na putu do gola! Imaće domaćin idealnu priliku za izjednačenje.

21:40

Izmena!

Aleksandar Dragović je odigrao prvih 45 minuta u crveno-belom dresu i ustupio mesto Nikoli Krstoviću. Takođe, Gajić je na terenu umesto Bakajoka.

Menja se sada formacija, srpski tim će igrati 4-2-3-1!

Borjan - Gajić, Pankov, Babić, Rodić - Petrović, Sanogo - Ben, Katai, Ivanić - Krstović

21:39

Meč je nastavljen!

46. minut - Crvena zvezda ima prednost u poslednjoj proveri pred povratak iz Austrije, ali ima još mnogo da se igra...

21:24

POLUVREME!

Fantastičan meč, skoro pa takmičarski, gledali smo na stadionu u Gracu.

Crvena zvezda vodi 1:0 pogotkom el Fardu Bena, propustila je i dobru priliku preko Aleksandra Kataija, ali i domaćin je bio veoma opasan. Nekoliko izuzetnih prilika za gol odbranio je Milan Borjan, a bilo je i udaraca ofanzivaca Šturma koji su završili pored gola.

21:20

Kuen!

45. minut - Mnogo dobrih šansi propustio je Šturm u prvom delu meča. Poslednju u nizu imao je Kuen, koji je natrčao na centaršut sa desne strane, ali visoku loptu nije uspeo da kontroliše, pa udarac odlazi pored gola...

Za to vreme, Seku Sanogo je zaradio žuti karton. Ništa neobično, znajući stil igre beskompromisnog borca.

Seku Sanogo.
Izvor: MN Press

21:15

Kiteišvili!

42. minut - Još jedna dobra prilika za Šturm!

Centaršut sa desne strane pronašao je Gruzina Kiteišvilija na ivici peterca, a on nije bio precizan ovog puta.

21:11

Izmena!

39. minut - Pre poluvremena pravi izmenu Dejan Stanković. Povredio se Veljko Nikolić, a umesto njega je na terenu Njegoš Petrović.

Izvor: MN Press

21:06

Ljubić!

33. minut - Biće korner za Šturm, a bila je ovo još jedna njihova opasna akcija. kombinovali su Jančer i Ljubić, koji je kasnije i šutirao, ali Austrijanci za sada ne mogu do izjednačenja.

Nije idealnu priliku iskoristio ni Jeboa, koji je glavom sa samo nekoliko metara promašio gol!

21:01

KATAIIIIIIII!

28. minut - Kakva je ovo prilika bila... Sve je odradio Mirko Ivanić, Aleksandar Katai je zalomio golmana i celu odbranu, ali zatim nije pogodio gol!

Izvor: Youtube/screenshot/Crvena Zvezda

20:55

Povreda Rodića!

22. minut - Loše vesti za Crvenu zvezdu! Već posle prve četvrtine meča lekarski tim mora da ukazuje pomoć jedinom levom beku crveno-belih, koji je nakon jednog ubacivanja ostao da leži van terena, pored gola Šturma.

Izvor: Youtube/screenshot/Zvezda Live

20:52

Borjan!

20. minut - Pogrešio je Aksel Bakajoko na dvadesetak metara od gola, a zatim je Šturm opasno pripretio. Udarac je na putu do gola zakačio Radovana Pankova, a Milan Borjan je uspeo da interveniše i ukroti nezgodnu loptu koja je išla u okvir gola.

20:44

GOOOOOOOOOOOOL - Ben, 0:1!

11. minut - Veliki je majstor El Fardu Ben. Mirko Ivanić je izvršio pritisak i oduzeo loptu na nešto više od tridesetak metara od gola, a momak sa Komora je istrčao kontru ka golmanu domaćih. Na kraju ga je predbriblao, zalamanjem u levo, a onda pogodio praznu mrežu.

20:36

Jeboa!

4. minut - Druga šansa za Šturma. Odmah se pripretio i Jeboa, koji je sa desne strane snažno šutirao pravo u Milana Borjana. Morao je čuvar mreže Zvezde da odbije taj udarac...

20:36

Šansa!

3. minut - Pripretio je Šturm. Mirko Ivanić je izgubio loptu na sredini terena, pokrenut je kontranapad, a nakon centaršuta sa leve strane napadač austrijskog tima nije uspeo da pogodio okvir Borjanovog gola.

20:34

Počinje!

1. minut - Meč u Gracu je počeo...

Izvor: Youtube/screenshot/Zvezda Live

20:28

Rezervisti!

Na klupi su: Popović, Gajić, Eraković, Gobeljić, Petrović, Krstičić, Stanić, Stanković, Srnić, Falko, Gavrić, Krstović, Lazetić, Dioni.

20:27

Sastav Crvene zvezde!

Borjan - Pankov, Dragović, Babić - Bakajoko, Sanogo, Nikolić, Rodić - Katai, Ivanić - Ben

19:35

Sastav Šturma!

Zibenhandl - Gazibegović, Vutrič, Stanković, Afengruber - Ljubić - Pras, Kiteišvili, Kuen - Jančer, Jeboa

19:25

Dobro veče!

Crvena zvezda generalnu probu pred start nove sezone ima u Gracu, gde će je ugostiti Šturm, najteži protivnik na ovogodišnjim letnjim pripremama.

Očekuje se da Dejan Stanković izvede najbolji tim i zatraži od svojih igrača jak tempo, kako bi proverio situaciju pred Superligu koja počinje narednog petka, utakmicom protiv Vojvodine.

Ukratko

  • Meč se igra na stadionu Šturma
  • Generalna proba Zvezde je pod svetlima reflektora
učitaj još +