Transfer!

SRBIN MENJA ZEMLJAKA U ITALIJI? Jednog traži pola Evrope, drugi se vraća skoro za džabe!

Autori Dušan Ninković Dragan Šutvić

Matija Nastasić mogao bi ovog ljeta ponovo da zaduži opremu Fiorentine

Izvor: Profimedia

Fiorentina godinama ima srpske igrače u klubu, a jedan bi ovog leta mogao da se vrati na stadion ''Artemio Franki''. Matija Nastasić (28), koji je sa Šalkeom ispao iz Bundeslige, mogao bi da bude pojačanje ''Viole''.

Nakon što se tim iz Gelzenkirhena preselio u niži rang, gotovo da ne postoje šanse da srpski štoper ostane u klubu. Zato Fiorentina u njemu vidi idealnu zamenu za Nikolu Milenkovića koji bi mogao da bude prodat!

Kako navodi novinar italijanskog Skaj sporta Đanluka di Marcio, koji je odlično upućen u fudbalska dešavanja na Apeninima, srpski internacionalac bi u pauzi između dve sezone mogao da se vrati u klub čije je boje branio u sezoni 2011-12, pre nego što se preselio u Mančester siti po ceni od 15,2 miliona evra. 

U Šalke se preselio 2014. godine i od tada je za klub iz Gelzenkirhena odigrao 157 utakmica u svim takmičenjima.

Ipak, sledeće sezone će "rudari" igrati u Cvajti, a Nastasiću ugovor sa klubom ističe u leto 2022. godine, pa se spominje da bi uz minimalno obeštećenje mogao da se vrati u Italiju.

U svom prvom mandatu u ljubičastom dresu, Nastasić je odigrao 29 mečeva i postigao dva gola.

Tokom prethodne sezone Fiorentina je u svojim redovima imala dvojicu Srba - Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića, koji su skrenuli pažnju na sebe. Obojicu žele veliki klubovi, a bliži odlasku je Milenković, kom uskoro ističe ugovor. Za njega su se najviše itneresovali engleski timovi.

U međuvremenu, u Firencu se vratio Aleksa Terzić koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Empoliju. Izgleda da ''Ljubičasti'' ne mogu bez srpskih fudbalera...

Tagovi