KATASTROFA

RASULO U BRAZILU, NACIJA SE OKRENULA PROTIV FUDBALERA: Nejmar odbrusio "izdajnicima" - Poštujem, ali od***ite!

Autor Milutin Vujičić

Loša atmosfera u reprezentaciji Brazila uoči finala Kopa Amerike. Navijači se okrenuli protiv fudbalera, a Nejmar nije mogao da ćuti...

Izvor: Profimedia

Brazil i Argentina odlučiće u nedelju ujutru (2.00, TV Arena Sport) o novom šampionu Južne Amerike, ali ako pitate navijače "karioka" - veliki broj njih će navijati protiv svoje reprezentacije.

Razlog je organizovanje turnira usred pandemije korona virusa. Kolumbija i Argentina su zbog loše situacije odustali, odnosno nisu mogli da organizuju turnir, ali su se Brazilci ponudili iako ni kod njih nije mnogo bolje stanje sa zaraženima.

Neće biti navijača na "Marakani" u finalu, ali sve je više građana Brazila koji su protiv reprezentacije i malo je reći da je zbog toga atmosfera očajna.

Stigle su informacije i do fudbalera Brazila, koji su odjednom saznali da će mnogi biti uz Argentinu i Mesija, pa je tako prvi reagovao besni Nejmar oglasivši se porukom na Instagramu. Čuo je i da su brazilske legende koje rade kao TV komentatori protiv njih...

"Ja sam ponosni Brazilac koji voli svoju otadžbinu. Oduvek sanjam da obučem brazilski dres i slušam pesmu naših navijača. Navijam za Brazil u svakom sportu, na bilo kom takmičenju. Ako je to izbor za mis, Oskari... Uvek navijam za Brazilce. Gde god nastupa Brazil, ja mu dajem podršku. I pitam se: Ko je Brazilac i ne radi to isto? Ok, ja to poštujem, ali od***ite", napisao je Nejmar.

Slično razmišlja i njegov saigrač iz reprezentacije i kluba Markinjos koji ne može da veruje da se pola nacije okrenulo protiv njih u meču godine.

"Teško je. Vidimo Brazilce, mnoge ljude koji rade u medijima koji su otvoreno protiv nas, koji ne navijaju za brazilsku reprezentaciju i koji ne osećaju zadovoljstvo dok nas gledaju, ne ponose se nama i ne pružaju nam podršku", kazao je razočarani Markinjos.

Videćemo da li će ovo samo ojačati Brazilce ili će Argentina, predvođena Leom Mesijem, uspeti da dođe do šampionske titule koju čeka od devedesetih godina...