ANKETA

UVEO KLINCE DA DONESU ENGLESKOJ TITULU, PA POSTALI TRAGIČARI! O njima se priča posle finala, da li je sve bila greška?!

Autor Mladen Šolak

Neverovatna završnica finala Evropskog prvenstva, posle koje će se dugo govoriti o odluci selektora Gareta Sautgejta! Glasajte u anketi!

Na Vembliju nije bio muk, jer su slavili Italijani!

Njihova reprezentacija osvojila je Evropsko prvenstvo pobedom protiv Engleske i to na način koji će najviše boleti dvojicu igrača domaćih - Markusa Rašforda (23) i Džejdona Sanča (21). Obojica su iz Mančester junajteda!

Taj tandem selektor Geret Sautgejt uveo je u završnici drugog produžetka upravo da bi izveli penale, ali ih je taj pritisak slomio. I to ih je uveo umesto tandema veterana i dokazanih šampiona, Džordana Hendersona (31) i Kajla Vokera (31)!

Izvor: Profimedia

Umesto da donese Engleskoj vođstvo 3:1, Rašford se zaletao po sredini, pa iskosa, pa zastao i onda pogodio spoljni deo stative!

Italijani su potom izjednačili, a onda je u četvrtoj seriji nesiguran bio i Sančo. Tačnije, on je šutirao bolje od Rašforda (što nije bilo teško), ali je heroj Italije Đanluiđi Donaruma bio na pravom mestu da zaustavi loptu. Bio je na pravoj poziciji u petoj seriji, kada je odbranio šut tinejdžeru Arsenala Bukaju Saki (19) i doneo titulu.

Donaruma je tako postao heroj, a trio engleskih izvođača za nekoliko minuta postao je grupa tragičara. A zajedno sa njima i selektor Garet Sautgejt, koji im je dao loptu i odgovornost u penal-seriji.

Posle svega viđenog, Sautgejta će sigurno kritikovati zbog odluke da tako iskusne igrače i šampionske asove pošalje na klupu, a da poveri tako komplikovan posao tinejdžerima.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Pogledajte kako su izgledali odlučujući trenuci penal serije.