UF

RASULO U ENGLESKOJ ZBOG PENALA - "PUSTILI SU DA DETE ŠUTIRA": Legenda isprozivala Griliša, a on ne ćuti - HTEO SAM!

Autor Milutin Vujičić

Atmosfera će posle ovoga u taboru Engleske biti samo lošija.

Italija je u finalu Evropskog prvenstva slavila protiv Engleske nakon boljeg izvođenja penala, a raspoloženje u dva tabora je očekivano potpuno drugačije.

Dok se Italijani vesele i šale na račun "Gordog albiona", za to vreme u Engleskoj vlada haos. Prvo je selektor Garet Sautgejt morao da odbrani mlade fudbalere koje je odabrao kao izvođače jedanaesteraca, ali ni to nije pomoglo jer se čitava zemlja okrenula protiv njega i igrača...

Uveo je mladog Rašforda i Sanča, koji su nezagrejani promašili svoje udarce sa kreča, dok je odlučujući penal Bukaja Sake odbranio Đanluiđi Donaruma.

Bilo je i mnogo iskusnijih na terenu, pa zbog toga pljušte kritike.

"Rahim Sterling i Džek Griliš ne mogu da stoje mirno i puste da mali Bukajo Saka šutira penal pre njih. To jednostavno ne može da se desi...", pobesneo je legendarni Rojk Kin.

"Ne možete da dopustite da stidljivi 19-godišnjak šutira pre vas. Imaju više iskustva, Sterling je osvajao dosta trofeja i trebalo je da se guraju ispred njega", dodao je bivši vezista Mančester junajteda poznat po oštrom jeziku.

U međuvremenu je Sautgejt objasnio da je izvođače penala birao na osnovu toga kako su ih šutirali na treninzima, dok je prozivka stigla i do Džeka Griliša koji je ekspresno odgovorio Roju Kinu.

"Ja sam rekao da želim da šutiram!", napisao je Griliš.

"Selektor je doneo toliko dobrih odluka tokom turnira - i sinoć je. Ali ne želim da ljudi pričaju da nisam hteo da šutiram penal, kada sam rekao da hoću".

Deluje da se "afera penali" neće na ovome završiti, a u međuvremenu je Sautgejt potvrdio da ostaje selektor.