SJAJNA IDEJA!

MARADONA BI PLAKAO OD SREĆE! Šampioni Evrope i Južne Amerike igraju njemu u čast - Mesi stiže u NJEGOV grad!

Autor Nebojša Marković

Bio bi to spektakularan susret Italije i Argentine!

Izvor: Profimedia/MN Press

Fudbalski romantici će biti srećni kada ovo čuju.

Postoje planovi za odigravanje utakmice između prvaka Evrope i Južne Amerike u čast legendarnog Dijega Armanda Maradone!

Kako javljaju svetski mediji, već su poodmakli pregovori reprezentacija Italije i Argentine da u Napulju odigraju specijalnu prijateljsku utakmicu!

Iako su dve reprezentacije tek prošlog vikenda osvojile trofeje koje su dugo čekale - Italija od 1968, Argentina od 1993. godine - već postoji sjajna inicijativa.

Susret između reprezentacija Argentine i Italije bio bi perfektan način da se oda počast Maradoni, a naročito u Napulju, gradu u Italiji u kojem je postao božanstvo kao igrač Napolija.

Poslednji put kada su Italija i Argentina igrale meč u Napulju, bilo je na Svetskom prvenstvu 1990. godine. Tada je kapiten Argentine bio Maradona i predvodio je "gaučose" do trijumfa nad domaćinima u polufinalu takmičenja.

Ovaj meč bio bi rezultat sve bližih relacija između evropske konfederacije UEFA i južnoameričke konfederacije KONMEBOL. Ove dve organizacije su ovog leta razmenjivale i sudije tokom Evropskog prvenstva i Kopa Amerika.

Sada bi mogli da se na sjajan način oduže na svemu što je Dijego Maradona dao fudbalu...