Zna se rival!

ZVEZDA IDE U AZIJU PO LIGU ŠAMPIONA: Dva gola, varnice i TUČA, a na kraju crveno-beli imaju priliku za revanš!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda će ići daleko, u središte Azije, da bi obezbedila prolazak u sledeću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona!

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda će se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa starim znancem, Kairatom!

Iako je Makabi iz Haife bio posmatran kao favorit u dvomeču Izraelaca i Kazahstanaca, iako su Izraelci poveli u prvom meču, crveno-beli će se sledeće nedelje sastati sa timom do čijeg će grada putovati skoro 4.500 kilometara!

Taj put crveno-beli su prešli i u julu 2015, kada su ih Kazahstanci eliminisali u kvalifikacijama za Ligu Evrope. I to u prvom kolu! Biće ovo šansa srpskom timu za revanš...

Posle 1:1 u Izraelu Kairat je bio mnogo bolji rival u drugoj utakmici i savladao je šampiona Izraela sa 2:0, a meč je na kraju pokvarila tuča koja se desila u 90. minutu između igrača dva tima. 

KAIRAT - MAKABI 2:0 (1:0)

/Vagner Lav 10, Abiken 66/

Počelo je šansom za Makabi, ali posle promašaja u osmom minutu odmah je došla kazna. Iskusni napadač Vagner Lav je u 10. minutu zatresao mrežu protivnika i doneo prednost svom timu.

Do kraja prvog poluvremena nije uspevao tim iz Izraela da dođe do svoje igre, a Vagner Lav je mogao sve da reši, da je iskoristio jednu od brojnih prilika koje je imao.

Krenuo je Makabi ofanzivnije u drugom delu, ali nije uspevap da dođe do gola. Imali su Izraelci nekoliko šansi, ali je Kairat sve rešio u 66. minutu kada je u jednoj kontri Vagner Lav poslao loptu u šesnaesterac, a ona se posle očajne intervencije odbrane Makabija odbila do Abikena, koji ju je zabio pravo u mrežu.

Crvena zvezda će svoj prvi meč sa Kairatom igrati 21. ili 22. jula, a domaćin meća biće Kairat.

 Ovako je izgledala tuča na kraju meča: 

TOK MEČA:

90. minut: TUČA! Potukli su se igrači oba tima, a posle kartona koji su podeljeni meč je produžen za šest minuta. 

86. minut: Kakva šansa! Posle kornera Bogdan Planić je probao da postigne gol, ali je izblokiran i na kraju je jedan od igrača Makabija igrao rukom! Na korak od meča sa Zvezdom je Kairat!

76. minut: Nebojša Kosović je bio loptu na 16 metara od gola Makabija, šutirao je, ali mu je golman Koen uhvatio živu loptu. 

72. minut: Ni udarac ka golu! Strašna je ovo prilika za Makabi, Haziza je prošao kao vetar kroz odbranu Kairata, ali Donio je loše reagovao na povratnu loptu i izgubio je. 

66. minut: GOOOOL! Daje ga Abiol Abiken! Vagner Lav je ubacio loptu u sredinu, a onda je Geršon očajno reagovao  poslao loptu pravo na nogu Abikenu, koji je iz neposredne blizine zatresao mrežu!

65. minut: Stiska MakabI! Napadaju Izraelci, sada su imali najbolju priliku na meču. Tek što je ušao na teren Donjo se našao u prilici, ali glavom sa sedam metara nije dao gol. 

59. minut: Ofsajd! Bio je u sjajnoj prilici Din David, odlično je i šutirao, ali je na kraju sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju. 

55. minut: Prazan je bio gol Makabija! Do sada sjajni Koen je loše primio pas iz svoje zadnje linije, a napadač Kairata Kante nije to iskoristio . Uzeo mu je loptu, ali nije znao kako da se snađe i ništa od 2:0.

53, minut: Konačno! Šut u okvir gola Makabija! Zapretio je Abu Fani, ali ipak ništa od gola za goste.

51. minut: Korner za Kairat, a Nebojša Kosović je odlično centrirao. Posle intervencije golmana Koena povredio se Fani, vezista gostujuće ekipe.

46. minut: Počinje drugo poluvreme! Ali Mohamed je u redovima Makabija zamenio Rodrigeza koji je bio neprimetan u prvom poluvremenu.

45. minut: Poluvreme! Kairat je mnogo bolji rival u prvih 45 minuta! Vagner Lav jeste dao gol za svoj tim, ali je promašio veliki broj šansi. Samo je na početku Makabi prirpretio preko Omera Acija, ali posle toga nisu stvorili nijednu priliku. 

37. minut: Kairat gazi rivala! Opet je u šansi bio veteran Vagner Lav. Ovaj 37-godišnji napadač dobio je loptu na desetak metara od gola, šutirao je, ali je ponovo golman Koen uspeo da se ispruži koliko je dugačak i da sačuva svoj tim. 

32. minut. Vagner Lav! Dobio je sjajan pas iz sredine od Nebojše Kosovića, ali je u situaciji 1 na 1 golman Makabija ipak odbranio!

10. minut: GOOOOL! Vagner Lav dovodio domaćina u vođstvo posle sjajne akcije! Poslao je ovaj šut pravo pod prečku i nije bilo spasa za odbranu Izraelaca.

8. minut: Omer Aci! Dao je jedini gol za Makabi u Izraelu, a sada je lako mogao da donese prednost svom timu. Posle sjanog centaršuta promašio je glavom gol rivala.

1. minut: Počinjemo! Ko ovde pobedi igraće sa Crvenom zvezdom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona!