Počivaj u miru

TUGA! PREMINUO ČOVEK KOJI NAM JE DAO PIKSIJA: Selektor Srbije se oprostio od legendarnog trenera

Autor Nikola Lalović

Jedan od najvećih lovaca na talente srpskog fudbala preminuo je u svojoj 93. godini.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Tuga u Nišu! Preminuo je Radisav Jovanović nekadašnji trener Radničkog i jedan od osnivača omladinske škole ovog kluba. 

On je tokom svoje bogate karijere pronašao mnoge talente, ali svakako da se najviše ističe to što je "izbrusio" mladog Dragana Stojkovića Piksija. Sadašnji selektor Srbije se među prvima oprostio od svog nekadašnjeg mentora. 

"Bata Rade, počivaj u miru", napisao je Stojković. 

Jovanović je preminuo u 93. godini života, a od njega se oprostio i njegov Radnički u kome je proveo radni vek i za koji je otkrio i mnoge talente pored Piksija. 

"Juče je u 93. godini preminuo Radisav Jovanović Gibac. Jovanović je jedan od osnivača i dugogodišnji trener u omladinskoj školi Fudbalskog kluba Radnički. Kao trener se istakao u pronalaženju talentovanih dečaka, njihovom vaspitanju, te su ga sa pravom nazivali "lovac na talente". Dečaci iz fudbalske škole Radničkog, čiji je veliki talenat zapazio, a koji su kasnije postali vrsni sportisti su, između ostalih, Dragan Stojković Piksi, Slobodan Antić, Ljubiša Rajković, Saša Mrkić, Ivan Krstić Beli, Saša Stojanović Caki... U fudbalskoj školi Radničkog proveo je 35 godina i ostavio dubok i neizbrisiv trag. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće", navodi se u saopštenju Radničkog.