POZNATI RIVALI

TEŠKO! PARTIZAN POSLE SLOVAČKE MOŽE U RUSIJU! Srpski klubovi saznali imena rivala u Konferencijskoj ligi!

Autor Nebojša Marković

Pratite uživo žreb za 3. kolo kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu na kojem će tri srpska predstavnika saznati potencijalni rivale.

Izvor: MN Press

Saznali smo protiv koga bi Crvena zvezda mogla da igra u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a došao je red i na Konferencijsku ligu.

Srpski predstavnici Partizan, Čukarički i Vojvodina saznali su imena potencijalnih rivala na putu ka evropskoj jeseni.

Žreb u ponedeljak doneo je imena rivala koje bi srpske klubove mogli da sačekaju u 3. kolu kvalifikacija za novo UEFA takmičenje.

Partizan nije imao mnogo sreće sa skraćivanjem liste mogućih protivnika, pa će ukoliko savladaju Dunajsku Stredu ići na pobednika meča Soči - Kešla. Ruski premijerligaš Soči je prošle sezone bio najveće iznenađenej tamošnjeg prvenstva i završili su iznad velikana kakav je CSKA, pa će oni u 2. kolu kvalifikacija biti veliki favoriti protiv Kešle iz Azerbejdžana.

Žreb nije bio jednostavan ni za druge srpske klubove. Vojvodina je bila prva izvučena, a ukoliko obave posao protiv litvanskog Panevežisa, oni će potom putovati u Austriju.

Vojvodina će u 3. kolu u tom slučaju igrati protiv LASK-a iz Linca, daleko snažnijeg protivnika i daleko najtežeg od onih koje su mogli da dobiju na žrebu.

Čukarički u 2. kolu igra protiv Sumgaita iz Azerbjedžana, a ukoliko slave, naredni rival biće im pobednik dvomeča Hamarbi - Maribor. "Brđani" bi mogli da idu u Švedsku ili Sloveniju, a jasno je da će Hamarbi biti favorit u dvomeču protiv Maribora.

IZ MINUTA U MINUT

- Evo ga! Partizan je saznao potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija: Soči (Rusija) - Kešla (Azerbejdžan).

Izvor: YouTube/UEFA

- Čukarički će ukoliko prođe Sumgait iz Azerbejdžana igrati protiv Hamarbi (Švedska) - Maribor (Slovenija)

- Ukoliko Vojvodina savlada Panevežis iz Litvanije, rival je: LASK iz Austrije! Jako težak žreb!

- Sada se spremamo za naše klubove na žrebu.

- Borac Banjaluka bi ukoliko izbaci severnoirski Linfild u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu mogao da igra protiv Šahtjora iz Soligorska ili Fole Eš.

- Prvo se žreba takozvana "staza šampiona", a onda posle toga dolazi na red i onaj deo gde ćemo videti srpske klubove.

- Upravo je počeo žreb, čekamo da čujemo uobičajene tehnikalije o tome kako će žreb funkcionisati...

- Žreb će biti održan tako što će se izvlačiti brojevi koje svaki klub unutar grupa zauzima, a ne imena klubova pojedinačno. Tako će i žreb kraće trajati. Partizan zauzima broj tri, Čukarički je broj pet, a Vojvodina broj šest.

- Žreb počinje u 14.00 časova.