Spisak

STANKOVIĆ ODABRAO, DVOJICA OTPALA ZA KAIRAT: Spisak putnika bez Gobeljića i jednog letošnjeg pojačanja!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda putuje daleko u Aziju, a Dejan Stanković je odabrao one koji će konkurisati za mesto protiv Kairata.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda svoju evropsku sezonu počinje u Aziji, susretom sa Kairatom u Almatiju u sredu od 16 časova. 

Na taj put Dejan Stanković neće moći da povede sve prvotimce, pa su tako dvojica ostala u Beogradu. Među putnicima u Kazahstan nema Marka Gobeljića kao i jednog od letošnjih pojačanja Petra Stanića. 

Gobeljić je u prethodnom periodu bio važan šraf i igrač koji može da odgovori zadacima na mnogo pozicija, ali sada nema pravo nastupa zbog crvenog kartona koji "vuče" iz dvomeča sa MIlanom. Što se tiče njegove primarne pozicije desnog beka tu su prednost dobili Milan Gajić, kao i Aksel Bakajoko koji se na pripremama nametnuo. 

Bakajoko je pre svega vezista, ali protiv Vojvodine je odigrao solidnu partiju na bočnoj poziciji u veznom redu. Što se Stanića tiče, za njega nije ni bilo očekivano da pođe u Kazahstan. Došao je iz Prve lige Srbije, mlad je i tek treba da se nametne, a za ovo kolo kvalifikacija za LŠ nije ni registrovan. 

Najveća dilema za trenera Crvene zvezde biće mesto napadača i veliko je pitanje da li će tu početi Nikola Krstović, Milan Pavkov, Lois Dioni ili možda El Fardu Ben. 

Stanković je u Kazahstan poveo sledeće fudbalere, to su:

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić

Defanzivci: Milan Gajić, Aksel Bakajoko, Aleksandar Dragović, Radovan Pankov, Srđan Babić, Miloš Degenek, Milan Rodić, Strahinja Eraković

Vezisti: Seku Sanogo, Nenad Krstičić, Njegoš Petrović, Gelor Kanga, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Filipo Falko, El Fardu Ben, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai, Željko Gavrić

Napadači: Luis Dioni, Milan Pavkov i Nikola Krstović.