STARTNIH 11

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA EVROPSKI DEBI: Rikardo vodi crno-bele, Stanoje rešava dilemu u veznom redu!

Autor Nebojša Marković

Partizan u četvrtak igra protiv Dunajske Strede u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a ovo je najverovatniji tim za koji će se odlučiti Aleksandar Stanojević.

Izvor: MN Press

Vreme je za novu evropsku sezonu, berićetniju od one prošle. Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.00 dočekuju Dunajsku Stredu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Biće to prvi put da crno-beli igraju u novom UEFA takmičenju, a odmah na startu čeka ih nezgodan rival.

Partizan je nakon konsolidacije u sezoni 2020/21 i sjajnog niza pobeda u domaćem prvenstvu rešio da se u novoj sezoni bori za plasman u grupnu fazu novog takmičenja.

Za tako nešto moraće da preskoče tri prepreka, a prva je vicešampion Slovačke. Trener Aleksandar Stanojević je pre meča istakao šta očekuje od Dunajske Strede, ali kojih 11 igrača će istrčati na teren stadiona u Humskoj?

"Da ne otkrivamo baš sve, ali igrali smo baš dobro protiv Proletera. Ako bude promena, biće minimalnih. Igraju se dve utakmice, imamo i drugo poluvreme. Imamo strategiju za sve što može da nam se desi tokom meča i igraće oni koji su pokazali da su u najboljoj formi u ovom trenutku", rekao je Stanojević dan pred utakmicu.

Među stativama domaćeg tima biće kapiten Vladimir Stojković, koji nije želeo da se bavi svojom budućnošću pred važnu utakmicu.

Kao što nema dileme sa izborom golmana, isti je slučaj i sa dvojicom bekova. Aleksandar Miljković će počneti na desnoj strani odbrane, naročito kada se ima u vidu da Marko Živković nema pravo nastupa zbog zaostale suspenzije u evropskim takmičenjima.

Sa druge strane, uz levu aut liniju počeće Slobodan Urošević. Rajko Brežančić je daleko od tima, a Ivan Obradović i dalje ima problema sa povredom, pa je tu sve jasno.

U "srcu" odbrane biće tandem koji je Stanojević uigravao tokom čitavih priprema - Siniša Saničanin će prvi put u crno-belom igrati u Evropi i to uz Igora Vujačića. Biće to tandem reprezentativaca Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Izvor: MN Press

Više je pitanja na sredini terena, ali jasno je da bi Partizan trebalo očekivati u standardnoj 4-2-3-1 formaciji. Na sredini terena će biti više nedoumica, jer Stanojević ima više opcija, ali trebalo bi očekivati da uz Sašu Zdjelara meč ovog puta počne Aleksandar Šćekić. Mada je Miloš Jojić počeo meč protiv Proletera, Stanojević bi u reprezentativcu Crne Gore mogao da dobije dodatni "osigurač" ispred odbrane i da osim defanzivnim kvalitetima bude pomoć i visinom, kako ispred svog, tako i ispred gola Dunajske Strede.

Na desnom krilu Partizan nema mnogo opcija posle odlaska Takume Asana, pa bi Lazar Marković i ovog puta mogao da zauzme to mesto, baš kao u Novom Sadu. Sejduba Suma nije prošao pripreme sa crno-belima, pa je sigurno da neće biti u startnoj postavi.

Zbog toga bi mesto iza napadača trebalo da zauzme Danilo Pantić. "Dete" Partizana se odlično pokazalo po povratku u Humsku, kako na pripremama, tako i protiv Proletera, pa ne treba očekivati ni da će Stanojević hteti da mnogo menja. Na ovoj poziciji je i Filip Holender u konkurenciji, ali on bi mogao da više ponudi ulaskom u igru u drugom poluvremenu, imajući u vidu da se kasno priključio timu zbog Evropskog prvenstva.

Izvor: MN Press

Na levom krilu je siguran Nemanja Jović, dečko koji je već i debitovao za A reprezentaciju Srbije i njegovo mesto je bezbedno u timu. Naravno, isti je slučaj i sa povratnikom Rikardom Gomešom, koji će predvoditi napad Partizana.

Odlično se pokazao sa dva pogotka u Novom Sadu i navijači će se nadati da će napadač sa Zelenortskih Ostrva nešto slično prikazati i u Humskoj protiv Dunajske strede. Dakle, da rezimiramo:

Sastav Partizana za Dunajsku Stredu (4-2-3-1): Stojković - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Marković, Pantić, Jović - Gomeš