SVE JE BLIŽE

"NAJGOREG TRENERA" PLANETE MENJA PENZIONER: Veliki posao Holanđana, legenda se vraća TREĆI put!

Autor Milutin Vujičić

Luj van Gal trebalo bi da postane novi selektor Holandije.

Izvor: Profimedia

Holandija je zaustavljena već u osmini finala Evropskog prvenstva, a zbog toga je "platio" selektor Frank de Bur koji se nije snašao ni u ovoj ulozi.

Nakon što je Ronald Kuman odveo "oranje" na EURO i potom preuzeo Barselonu, De Bur, koga Murinjo zove "najgori trener", neočekivano je dobio šansu i nije je iskoristio. Zbog eliminacije protiv Češke dobio je otkaz, a Holandija je navodno već pronašla ko bi mogao da ga zameni.

Okrenuli su se "starom vuku" Luju van Galu koji je od 2016. godine u penziji, međutim razmotriće povratak na klupu posle poziva reprezentacije.

Holandski mediji prenose da su pregovori u "finalnoj fazi", a prethodno se pojavila informacija da je na angažovanju Van Gala insistirao sjajni Virdžil van Dajk, što je on demantovao na društvenim mrežama i pojasnio da se ne meša u odluke Saveza.

Van Gal (69) je jedan od najboljih trenera u poslednjih 30 godina, a Holandiju je vodio već dva puta. Prvo od 2000. do 2002. godine, a zanim od 2012. do 2014. kada je bio treći na Mundijalu u Brazilu.

Videćemo da li će to doneti boljitak...