Uživo

PARTIZAN SLOVAKE SRUŠIO, ALI NIJE SVE ZAVRŠIO! DAC nije prešao centar u Humskoj, ali se provukao sa samo JEDNIM golom!

Odlična igra Partizana krunisana samo jednim golom - Lazara Markovića.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana trijumfalno su otvorili evropsku sezonu pobedom nad ekipom DAC iz Dunajske Strede (1:0), ali više od rezultata raduje igra crno-belih.

Partizan - DAC Dunajska streda 1:0 (1:0)
/L. Marković 19/

Prave šanse Partizana, koji je večeras bio izuzetno raspoložen za igru, ne mogu se nabrojati na prste obe ruke. Pretili su Slovacima Rikardo Gomeš, koji je imao najmanje četiri dobre prilike, a zatim i izuzetno raspoloženi Lazar Marković, pa Nemanja Jović, Miloš Jojić, Bibars Natho, Slobodan Urošević...

Po svemu prikazanom, rezultat 1:0 ne oslikava stvarna dešavanja sa terena. Mogla je pobeda Partizana da bude i daleko ubedljivija, a možda i da ovaj dvomeč bude gotov još u Beogradu, pre odlaska u gradić nedaleko od granice sa Mađarskom.

Ekipa koju godinama finasiraju projekti Viktora Orbana večeras nije pokazala mnogo toga. Povremeno su prelazili centar, a i ti izleti su trajali kratko. Bez stvaranja pravih šansi, bez ozbiljnih pretnji po Vladimira Stojkovića i bez ideje kako da se to promeni.

Kao da su bili zadovoljni samo jednim primljenim golom.

Mlada ekipa slovačkog tima ostala je na početku šokirana terenskom inicijativom Partizana, a crno-beli nisu ''sklanjali nogu sa gasa''. Posebno se to može reći za najboljeg igrača meča, Lazara Markovića koji je obradovao navijače ovakvom partijom nakon što je prošao kroz težak period u karijeri. Stvarno mu prija rad sa Aleksandrom Stanojevićem...

Revanš meč DAC Dunajske Strede i Partizana igra se narednog četvrtka, od 20:45.

Pogledajte detalje sa večerašnjeg meča:

22:55

KRAJ - 1:0!

Partizan je stigao do pobede na otvaranju evropske sezone! Jedini strelac bio je Lazar Marković u 19. minutu meča.

Pogledajte fotografije sa meča u Humskoj:

22:42

Povreda Miljkovića!

84. minut - Desni bek crno-belih je ostao da leži na travi nakon jednog nezgodnog duela. Čini se da ga je igrač slovačkog tima u padu zakačio kramponima po telu.

22:33

Dvostruka izmena u Partizanu!

74. minut - Teren su napustili Miloš Jojić i Lazar Marković, strelac jedinog gola i verovatno najbolji igrač crno-belih na večerašnjem susretu. Njihovo mesto zauzeli su Aleksandar Šćekić i Filip Holender.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

22:29

Natho!

71. minut - Kako je samo neugodan za DAC svaki napad Partizana... Kombinacija ofanzivaca crno-belih završena je šutem Natha, a golman Jedlička je bio na velikim mukama. Odbio je loptu, zatim morao da brani i šut Rikarda, ali je još jednom pokazao da ima kvalitet.

22:21

Prva izmena Partizana!

61. minut - Mladog Nemanju Jovića menja iskusni Bibars Natho. Stanojević na teren šalje svog najiskusnijeg fudbalera.

Istovremeno, u ekipi DAC-a napravljene su dve izmene. Brahim Moumu i Andrej Fabri su napustili teren, dok su u igri Sebastijan Nebila i Andrejs Ciganiks.

Izvor: MN Press

22:16

Urošević!

58. minut - Pleše po terenu u Humskoj Lazar Marković, a jednu njegovu akciju sačekao je na drugoj stativi Slobodan Urošević. Odličan šut levog beka Partizana, ali lopta odlazi preko prečke.

22:13

Lazar Marković!

Jedini strelac na večerašnjem meču, čovek koji je postigao gol za 1:0.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

22:09

Jović, pa Pantić!

51. minut - Preterali su mladi fudbalera Partizana, moralo je ranije da se šutne. Sjajno je Lazar marković uposlio Nemanju Jovića koji je predugo driblao golmana, a zatim ni Danilo Pantić nije uspeo da uputir udarac ka golu.

22:03

Nastavljamo!

46. minut - Treneri su odlučili da ne naprave izmene na poluvremenu, a Partizan će u nastavku pokušati što pre da stigne do drugog gola. Zaslužili su taj pogodak još u prvom delu.

Pogledajte gol Partizana:

21:47

POLUVREME!

Impresivna igra crno-belih u prvom delu meča i šteta što se na odmor odlazi sa samo jednim postignutim golom. Prednost Pratizana proitv Dunajske Strede mogla je da bude i daleko ubedljivija.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:45

Jojić!

45. minut - Još jedan fudbaler Partizana koji se našao u odličnoj šansi. Miloš Jojić je sjajno utrčao u kazneni prostor, ali je morao snažnije da šutira.

21:39

Povreda Vujačića?

39. minut - Jedan od najvažnijih igrača Partizana žali se na povredu. Igor Vujačić pokazuje sudiji da je dobio udarac laktom, ali se čini da će nakon kratkog ukazivanja pomoći moći da nastavi meč.

21:36

Igrač utakmice - Jedlička!

35. minut - Već četiri ili pet puta je Rikardo Gomeš ozbiljno pretio gostima, ali Martin Jedlička uspeva da odbrani njegove pokušaje. Golman slovačkog tima je ubedljivo najzapaženiji u dosadašnjem delu meča jer Partizan konstantno napada!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:30

Rikardo!

30. minut - Na teškim je mukama Martin jedlička. Ovog puta nije morao da interveniše, ali je udarac glavom Rikarda Gomeša završio tik pored stative njegovog gola.

Gosti mogu biti prezadovoljni zbog samo jednog primljenog gola do sada.

21:21

GOOOOOOOL - Lazar Marković, 1:0!

19. minut - Sjajan pogodak krilnog fudbalera Partizana. Namestio se na viici kaznenog prostora, ostavljeno mu je previša prostora, a onda ''kiflom'' pogodio dalji ugao gola slovačkog tima!

Terenska inicijativa je konačno došla na naplatu, pa Partizan nakon dvadesetak minuta apsolutne dominacije ima na svojoj strani i rezultat.

Izvor: MN Press

21:14

RIKARDO!

12. minut - Kakva šansa za napadača Partizana. Kombinovali su Marković i Miljković po desnom boku, Rikardo Gomeš sačekao loptu u kaznenom prostoru, ali nije uspeo da savlada golmana gostiju.

Rikardov udarac je zaustavljen, a u nastavku akcije je nervozni Nemanja Jović atraktivno pokušao i prebacio gol tima iz Dunajske Strede.

Izvor: MN Press

21:10

Prva šansa Slovaka!

10. minut - Taivo je dobio loptu na levom boku, uspeo da uđe u sredinu i šutira, ali je njegov pokušaj bio lak posao za Vladimira Stojkovića.

21:06

''Na svetu ništa lepše...''

Ovako je stadion Partizana grmeo pred sam početak utakmice u Humskoj! Poslušajte navijanje:

21:05

Opasan Partizan!

4. minut - Pokušaj Saničanina glavom, pa makazice Rikarda Gomeša i na kraju volej Vujačića, ali još se ne trese mreža slovačkog tima. Ubojiti napadač je izblokiran, a defanzivac je šutirao preko gola.

Izvor: MN Press

21:03

Velika šansa za Partizan!

2. minut - Patrizanu je bilo potrebno tek nešto više od 100 sekundi da uđe u prvu šansu! Pantić je pokušao, ali golman gostujućeg tima uspeva da interveniše, a jedan od defanzivaca je loptu izbacio u korner.

21:01

Utakmica je počela!

1. minut - Beogradski crno-beli prvi imaju loptu na ovom meču i tokom prvih 45 minuta će napadati ka severnoj tribini.

21:00

Blizu smo!

Fudbaleri oba tima, predvođeni danskim sudijom Jensom Maeom izašli su na teren. Kapiteni Vladimir Stojković i Dominik Kružlijak odlučiće ko ima prvi napad na meču.

20:48

Zagrevaju se igrači!

Fudbaleri Partizana obavljaju poslednje pripreme pred večerašnji meč:

20:38

Pogledajte atmosferu!

Ovako izgleda stadion Partizana u ovim trenucima!

20:16

Navijači polako pristižu na stadion u Humskoj...

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

20:05

Rezervisti:

FK Partizan: Popović, Natho, Holender, Pavlović, Baždar, Đorđević, Šćekić, Ostojić, Milovanović, Lutovac, Smiljanić

DAC Dunajska Streda: Veselinov, Vantruba, Muhamedbegović, Zuberu, Rimarenko, Ciganiks, Andzuana, Nžije, Mali, Nebila, Nikolaesku

19:53

SASTAVI:

FK Partizan: Stojković - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković, Pantić, Jović - Gomeš

DAC Dunajska Streda: Jedlička - Vera, Kružlijak, Beskorovanji, Bruneti Valor, Mumu - Šafer, Fabri, Balić - Divković, Taivo

Izvor: MN Press

18:42

Stanojevićeve reči...

Na konferenciji pred prvi evropski meč trener Partizana govorio je o tome kako ne razmišlja o državnom koeficijentu i važno mu je samo da njegov tim ostvari dobar rezultat. Podsetite se konferencije Aleksandra Stanojevića.

17:53

Postava Partizana?

Deluje da Aleksandar Stanojević nema previše dilema pred evropsku premijeru. Napad će predvoditi golgeter Rikardo Gomeš, dvostruki strelac sa meča protiv Proletera, a od njega će navijači imati najveća očekivanja.

Pogledajte očekivani sastav Partizana!

16:58

Dobar dan!

Večeras od 21:00 počinje Partizanova evropska sezona. Na stadionu u Humskoj, na koji su i poznate ličnosti pozvale navijače, gostovaće slovački tim DAC iz Dunajske Strede, klub koji poslednjih godina ima veliku podršku mađarskih vlasti-

Mlad i ambiciozan igrački kadar najavljuje težak meč za crno-bele, ali i Partizan ima svoje adute.

Ukratko

  • Crno-beli su dobro počeli sezonu pobedom nad Proleterom (4:0) u Novom Sadu
  • Evropu ''otvaraju'' drugim kolom kvalifikacija u Konferencijskoj ligi
  • DAC Dunajska Steda je slovački klub, ali u gradu uglavnom žive Mađari
učitaj još +