PRIPREME

IGRAJU SA ZVEZDOM, A OKAČILI SLIKE IZ HUMSKE: Rival crveno-belih sa stadiona Partizana hoće ka Ligi šampiona!

Autor Nemanja Stanojčić

Protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona sprema se za meč u domu crno-belih.

Izvor: instagram/screenshot/f.c.kairat

Pobeda je imperativ za Crvenu zvezdu ukoliko želi da nastave takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U prvom meču u Kazahstanu su izgubili od Kairata (1:2) i sada moraju da se iskupe u Beogradu da bi zaigrali u narednoj rundi. A protivnik crveno-belih je već od ponedeljka u Srbiji.

Kazahstanski predstavnik je dan ranije nego što je uobičajeno stigao u srpsku prestonicu da bi se navikao na vremensku razliku i ovdašnje vreme.

A, pripreme sprovodi na terenu najvećeg rivala crveno-belih.

Predstavnici kazahstanskog kluba zamolili su čelnike Partizana da odrade trening u Humskoj kako bi se privikli na vremenske uslove u Srbiji i taj zahtev im je odobren.

Verovatno je udeo u tome imao i to što su klubovi u dobrim odnosima nakon nekoliko uspešnih sradnji oko transfera prethodnih godina, uključujući i dogovor o selidbi bivšeg igrača ekipe Aleksandra Stanojevića Makija Banjaka u Kazahstan.

I upravo on je dao gol za pobedu u prvom duelu protiv Zvezde.

"Žuto-crni su stigli u Beograd i odradili prvi trening na stadionu Partizana", poručili su iz kluba.

U skladu sa pravilima, oni će imati pravo na večernji trening i u domu Crvene zvezde, na "Marakani", ali kao i obično - veče pred meč.

Zbog problema sa povredama i koronom nije poznato kakav sastav će izaći na teren stadiona "Rajko Mitić" u sredu (20.30).

Ono što se zna jeste da puleni Dejana Stankovića zbog ukidanja pravila o golu u gostima moraju da pobede sa bar dva gola razlike.