SASTAV

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA EVROPSKI PREOKRET: Vraća se Gobeljić? Ben i Falko zajedno na terenu!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda protiv Kairata igra za prolazak u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovo je očekivani sastav koji će Dejan Stanković poslati na teren.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda protiv Kairata u sredu na stadionu "Rajko Mitić" (20.30) juri plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ukoliko žele da nastave put ka grupnoj fazi elitnog takmičenja - moraće da ostave daleko bolji utisak nego u Kazahstanu.

Netipično loša igra i poraz od 2:1 stavili su Zvezdu u nezgodnu situaciju već na startu, međutim prema rečima Dejana Stankovića nema panike, a ni potrebe za revolucijom.

Trener crveno-belih veruje u svoje momke uprkos slabijem početku sezone, a naznake povratka u optimalnu formu dobio je proteklog vikenda protiv Mladosti (1:0). Još jednom je Zvezda morala da probija "bunker" i ovoga puta je uspela preko Mirka Ivanića, a videćemo da li je ta pobeda bila dovoljna doza samopouzdanja za susret sa Kairatom koji će se takođe grčevito braniti na "Marakani".

Zvezda neće moći da računa na pravilo gola u gostima, koje je ukinuto, dok ni podrška na tribinama neće biti potpuna zbog kazne, ali neće ni Kairat biti u najjačem sastavu zbog korona virusa.

Šta će to Dejan Stanković menjati za revanš sa Kazahstancima? Najvažnije je ubrzati igru i što pre doći do gola koji će "otvoriti" Kairat, smanjiti broj grešaka na sredini terena, omogućiti veći prostor Ivaniću i Kataiju, dok će veliki akcenat biti na defanzivnom i ofanzivnom prekidu.

Stanković će zato ostati pri standardnoj formaciji 4-2-3-1, ali će u njoj doći do određenih promena, konkretnije očekuju se tri u odnosu na meč u Almatiju.

Na golu će naravno biti Milan Borjan, dok se očekuje da zadnju liniju čine Marko Gobeljić, Radovan Pankov, Aleksandar Dragović i Milan Rodić. Jedina promena je na desnom boku, a sve zbog povrede standardnog Gajića kome je "ispalo" rame i koji još oseća bol zbog toga.

Izvor: MN Press

Uz to, Gajić nije ostavio naročit utisak u novoj sezoni, ali ni Gobeljić do sada nije odigrao ni minut u 2021/22, pa bi njegova partija mogla da bude ključna protiv Kairata.

U veznom redu se pored Sekua Sanoga ovoga puta očekuje Gelor Kanga, koji bi sada trebalo da "poveže" redove i donese ideje koje nismo videli od Nenada Krstičića u prvom meču, ali i to može da bude mač sa dve oštrice pošto je dobro poznato da Gabonac nema takvu odgovornost prema lopti.

Ispred njih gledaćemo Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i Filipa Falka, koji se očekuje na desnom krilu, dok bi mesto u napadu trebalo da bude rezervisano za El Fardua Bena.

Dakle, da rezimiramo, ovo je očekivani sastav Crvene zvezde za meč protiv Kairata:

Borjan - Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Falko, Ivanić, Katai - Ben.